Valentin Tudorică promite ordine în domeniul salubrizării județului VIDEO

352

Odată cu schimbărle la conducerea de la vârf a Consiliului Județean Timiș, noul vicepreședinte Valentin Tudorică a preluat și atribuțiile fostului vicepreședinte Traian Stancu. Mai exact societatea ADID ce se ocupa de problemele de salubrizare și ecologizare integrată a județului a fost atent verificată.

Noul vicepreședinte este membru ALDE și în acestă calitate aapărut alături de câțiva primari de localități să vorbească despre problema gunoaielor din județ. Un număr de 46 de orașe se confruntă cu mari probleme. Acum se caută soluții și se pare că se va ajunge la un final fericit. Una din măsurile găsite este rezilierea contractului cu firma Brai Cata ce colecteză deșeurile în două din zonele județului.

Iar conform lui Tudorică se pare că o face defectuos. Dânsul susține că nu au fost respectate datele contractului cu Consiliul Județean iar necazurile sunt vechi de câteva luni. „Firma Brai Cata nu a îndeplinit obligațiile contractuale, fapt pentru care am declanșat procedura de reziliere a contractului pe zona 2, Sânnicolau Mare-Jimbolia-Lovrin. Procedura de reziliere se va concretiza luni, în cadrul AGA, va dura cel puțin două-trei săptămâni, însă Brai Cata va continua gestionarea deșeurilor până la finalizarea procedurii de selectare a unui nou partener deoarece conform contractului, activitatea de colectare trebuie să fie continuată timp de 90 de zile. Iar legat de activitatea deponeului de la Ghizela, am făcut verificări și acolo și sperăm ca până la finalul lunii aprilie acesta să fie complet funcțional. Acum există probleme de sortare și compactare a gunoielor”, a explicat situația vicepreședintele Tudorică.

Tot din dorința de a face eficiente activitățile Consiliului Județean, vicepreședintele Tudorică mai promite implicarea sa în activități și situații ce nu prea merg corect. Unul dintre aceste obiective cu poticneli este, în opinia dânsului, aedromul utilitar de la Cioca.

Acesta și multe altele zac într-o totală abandonare sau sunt uitate de decidenți. Aceste situații trebuie stopate, iar obiectivele trebuie valorificate sau eficientizate, după caz. Ele trebuie să fie o sursă de venit, nu găuri negre consumatoare de resurse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.