Cum temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate decât în mod obișnuit, mulți timișoreni și nu numai sunt atrași de o răcorire în zonele de îmbăiere. Autoritățile atrag, însă, atenția că nu toate locurile sunt sigure.
Direcția de Sănătate Publică avertizează că nicio zonă naturală de îmbăiere din Timiș nu este autorizată. În consecință, oamenilor le este recomandat să nu se îmbăieze în râul Timiș, deoarece există riscul apariției unor afecțiuni în special dermatologice, spune medicul primar epidemiolog, Melania Arion.
“Pentru cei care se deplasează în natură și care doresc să facă o baie în apele din zona noastră, trebuie să le spunem că, așa cum a fost și în anii anteriori, noi nu avem autorizate zone naturale de îmbăiare, adică acel mers la sat sau la Albina sau în alte zone specifice nu oferă calitatea apei prevăzută de legislație. Recomandarea noastră este să nu expună la astfel de riscuri, pentru că îmbăiatul în astfel de zone care sunt cu un grad destul de mare de germeni patogeni poate să ducă la anumite afecțiuni dermatologice, oculare și așa mai departe”, spune medicul Melania Arion.
Și expunerea excesivă la soare este periculoasă, mai atrage atenția medicul epidemiolog din cadrul DSP Timiș.
“Recomandăm ca expunerea la soare să se facă înainte de ora 11:00 sau după ora 16:00, recomandat este să se folosească anumite soluții cu un grad înalt de protecție”, mai spune Melania Arion.
Medicii fac apel în special la părinţi să nu își lase copiii prea mult în soare.
sursa: radiotimisoara.ro