Zeci de infracțiuni în școlile din Timiș

118

Ultimul an școlar a fost plin de infracțiuni în școlile din județul Timiș. Polițiștii au înregistrat 43 de fapte ilegale, multe cu violență, comise în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

“Majoritatea victimelor, dar și a autorilor de fapte penale sesizate, o reprezintă elevii. În perioada de referință, la comiterea celor 43 de fapte au participat 31 de autori, din care 29 – elevi. Din analiza cazurilor cercetate de către polițiștii din cadrul subunităților de poliție din județ a rezultat faptul că fenomenul criminalității juvenile, manifestat în unitățile de învățământ preuniversitar, are ca suport criminogen conflicte instantanee, majoritatea între elevi, fără forme specifice de organizare și nu evidențiază acțiuni criminale, tipice unor bande sau grupări infracționale“, se arată în raportul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș.

Conform datelor statistice primite de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș și subunitățile de poliție din județ, din cele 585 de unități de învățământ preuniversitar de stat, 83 de unități sunt asigurate cu o formă de pază (46 cu pază proprie, 22 cu pază asigurată de societăți specializate și 15 cu pază mixtă).

De asemenea, 140 de unități sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (45 de grădinițe, 71 de școli primare/gimnaziale și 24 de licee/colegii).

Acum se fac pregătiri pentru un nou an școlar, iar autoritățile încearcă să găsească soluții pentru a ellimina violența din școli.

“Am propus conducerii Inspectoratului Școlar Județean Timiș ca, la videoconferința care se va desfășura în 3 septembrie, să ia parte și reprezentanți ai acelor instituții – membre ATOP – care au atribuții în domeniul siguranței în școli (n.r. Inspectoratul Județean de Polițție, Inspectoratul pentru Situațții de Urgență). Sunt sigur că în cadrul discuțiilor cu managerii unităților de învățământ preuniversitar vom putea clarifica dificultățile cu care aceștia se confruntă, și, de asemenea, vom identifica măsuri concrete și clare, care pot fi aplicate, astfel încât să putem asigura elevilor și profesorilor un climat mai sigur”, a spus președintele ATOP, Traian Stancu.

Noul an școlar 2018 – 2019 începe în 10 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.