ACS Poli Timișoara are oficial un nou președinte, în persoana domnului Sorin Drăgoi. Fostul city manager al municipiului Timișoara a preluat conducerea clubului cu misiunea clară de a salva gruparea viola din situația critică. Cu datorii de peste un milion de euro și cu o penalizare de 14 puncte în clasament, prim-divizionara nu are un sezon liniștit în Liga I.
– Sunteți noul președinte al clubului ACS Poli Timișoara.
– Am acceptat postul de președinte pentru că este simbolul orașului nostru. Am stat patru ani în Primărie și am zis să încep un alt proiect, sper să facem treabă bună pentru echipă și pentru club. Trebuie să fim sinceri și să evaluăm corect tot ceea ce este legat de club.
– Cu ce obiective porniți la drum?
– Începem o construcție nouă și vrem ca în termen cât mai scurt să facem din Poli un club model. Este un proiect realizabil. Știu la ce mă înham, știu că nu este ușor dar nu mă dau bătut. Încercăm să punem lucrurile la punct din mers. Ca și lot și ca și club. Așteptăm toate firmele, iubitori de sport din oraș să fie alături de noi, orice ajutor ne este benefic să depășim anumite etape. Am lansat și am dat drumul la abonamente pentru ca timișorenii să fie cât mai aproape de noi.
– Aveți experiență în acest domeniu?
– Am venit pentru a manageria problema clubului fără să mă implic prea mult în partea fotbalistică. Rolul meu este acela de a gestiona cât mai bine veniturile și cheltuielile clubului. Nu mă bag în treburile specialiștilor legate de tactică sau tehnici specifice fotbalului. Nu discut despre partea fotbalistică, sportivă. Eu am venit aici doar să manageriez clubul. Pe de altă parte, lumea nu știe, dar am fost timp de trei ani de zile alături de Poli, în plan secund. Vin și dintr-un mediu în care mulți prieteni de-ai mei sunt în lumea fotbalului și mă voi folosi și de cunoștințele lor.
– Care este situația financiară a clubului la începutul mandatului d-voastră?
– Este cea pe care o știe toate lumea. Datorii sunt în continuare, încercăm să le micșorăm cu fiecare sponsor venit sau din banii de la Ligă. Recent s-au plătit salariile restante până la finalul lunii mai. Muncim să achităm tot. Mai avem datoriile către ANAF, vom cere o reeșalonare și le vom plăti și pe acelea. Dar la întâlnirea cu șefii LPF-ului am aflat că sunt încă vreo șase cluburi care sunt într-o situație mai rea ca cea a Timișoarei, cu datorii mai mari. Toată lumea așteaptă și trăiește din drepturile TV.
– Ce speranțe sunt să depășiți această criză a datoriilor?
– Scopul nostru principal e să depășim acest moment dificil. E greu să strângi câte un ban la club, încercăm orice variantă. Căutăm sponsori, donații, orice. Am dat drumul la donații, la abonamente, așteptăm orice ajutor din partea oricui. Nu ne dăm bătuți și mergem mai departe. Invităm mediul de afaceri din oraș și județ să ne sprijine ca să depășim momentul.
– Cum veți gestiona problema legată de chiria stadionului Dan Păltinișanu?
– Această chirie este un efort financiar foarte mare pentru club, pentru orice club înseamnă mult. Am discutat cu domnul Grindeanu și înțeleg poziția CJT-ului. Chiria este dintr-o hotărâre de Consiliu și trebuie respectată. Nu e ușor să îndeplinim condițiile, dar nu avem alternativă. Avem speranțe ca în viitor să fie găsite alte soluții. Variante ar fi. Una i-am propus-o lui Grindeanu, de a da stadionul în administrare Primăriei. Cu atât mai mult cu cât Primăria are un SCM care are o secție de rugby și deci e direct interesată să intre pe stadion. În plus clubul are secții de copii și juniori care visează să ajungă să joace pe Dan Păltinișanu.
Întrebarea mea este: când Asu promovează în liga I si e si Acs acolo, ce se va întâmpla?? Două echipe cu același nume și culori.