Șantierele sunt, de multe ori, o sursă de poluare și de deșeuri. Mulți investitori „uită” că este obligația lor să muncească cât mai curat, să limiteze producerea de praf și să colecteze deșeurile asfel încât să nu murdărească zona din preajma șantierului. Autorotățile județene vor să îi „ardă” pe cei care nu respectă aceste reguli.
„Vrem să fie și la noi la fel de curat ca în alte țări, dar când vine vorba despre respectarea unor reguli simple totul devine… complicat.
Arhitectul Șef al Județului Timiș a transmis în această perioadă, tuturor primăriilor din județ, o adresă conform căreia pentru eliberarea autorizațiilor de construcții în proiectul depus trebuie să existe un spațiu special amenajat pentru toate recipientele de colectare selectivă a deșeurilor.
E timpul să luăm tot mai în serios acest subiect și să transformăm niște spații care până astăzi ne provocau dezgust, în locuri care să fie aliniate la standardele țărilor unde ne face plăcere să călătorim”, a transmis vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș.
Și în Timișoara unele șantiere provoacă mizerie și praf. Polițiștii locali au transmis, la începutul lunii iulie, că au sancționat 48 de administrator de șantiere care nu au respectat legislația.