-0.9 C
Timișoara
duminică 19 ianuarie 2025

Vestul țării se mândrește cu un castel demn de suratele franceze de pa Valea Loarei sau cu cele din Germania

Castelul Corvinilor de la Hunedoara împreună cu zona care îl înconjoară a devenit în ultima perioadă un punct de atracţie atât pentru turişti cât şi pentru investitori.

Odată cu închiderea unei bune părţi a Combinatului Siderurgic clădirile din vecinătatea castelului, care ocupau peste 20 de hectare, au rămas pustii, iar ecologizarea zonei a dus treptat şi la creşterea numărului de turişti. Castelul a devenit o destinaţie turistică de top. Peste 300 000 de turişti trec deja anual pragul castelului În plus, castelul a devenit o atracţie pentru investitoril dar şi pentru politicieni.

Din cauza terenului stancos şi cu multe denivelări s-a ajus în cele din urmă la construcţia unui parc de aventură cu 4 tiroliane cu o lungime de 700 m, care va fi inaugurat în această vară. De asemenea, în vecinătatea castelului, senatoarea Carmen Hărău a început construcţia unui hotel de lux, după ce recent a achiziţionat şi renovat un fost sediu administrative pe care la transformat în restaurant.

În plus, Primăria Hunedoara va împrejmuii castelui, va înfiinţa în interior un parc tematic, se vor construi două podeţe peste pârâul Zlaşti, va fi refăcută moara din apropiere, va fi amenajat un loc de joacă pentru copii şi un amfiteatru, o scenă demontabilă, un ansamblu de scări şi un pavilion care va intra pe sub bastionul turnului Nje Boisa. De asemenea, va fi înfiinţat un polygon de tir cu arcul, o arenă de turnir, grajduri pentru cai, căsuţe de meşteşugari şi artizanat

Castelul Corvinilor a fost construit în secolul XV, în vremea lui Ioan (Iancu) de Hunedoara. De-a lungul timpului a suferit multe modificări şi transformări , a trecut şi printr-un incendiu mistuitor provocat de un trăznet, rămânând întreagă doar închisoarea castelului. A fost şi închis o bună perioadă pe timpul comunismului, apoi multă vreme (unii estimează a fi ultimii 40 de ani)a trecut printr-un proces de renovare, nefiinalizat încă. Urmează o a doua etapă, cu fonduri europene, în valoare de aproape 5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :