Socoteala de la sediul de partid nu prea se potrivește atunci când se face târgul din județ. Deși președintele Cristian Moș ar fi dorit să depună liste complete pentru toate localitățile din județul nostru cu posibili candidați pentru a prelua cât mai mult din administrația locală socoteala nu prea a ieșit.
Din cele 99 de unități administrative au reușit să depună listele doar pentru 86 din acestea. Liderul USR PLUS crede că în celelalte situații s-ar fi făcut presiuni nepotrivite unui mediu politic corect. Poate astfel s-au mai cernut cei ce chiar pot să-și asume cu bărbăție jocul politic de cei ce sunt ezitanți.
„Din 99 primării, USR a depus în Timiş liste în 86. Am fi vrut să avem în toate cele 99, dar unii din colegii noştri au cedat din cauza presiunii primarilor în funcţie. Dar, aceasta nu este o problemă, pentru schimbarea Timişului avem nevoie de oameni curajoşi. În 86 de primării vom schimba administraţia. Sunt oameni care au demonstrat, au condus firme, au demonstrat în mediul dinamic, oamenicare au performat”, a explicat situația Cristian Moş cu ocazia unei conferințe on line.
Deși formațiunea lor de mult timp a fost implicată în campania ce dorea marginalizarea din viața politică a celor ce sunt cercetați sau condamnați penal acum alte formațiuni încalcă această cerință. Chiar pe listele adversarilor politici a depistat unele persoane ce vor candida deși nu au o situație prea clară.
„40.000 de cetăţeni din Timiş au semnat pentru proiectul „Fără Penali”. Eu, împreună cu Dominic Fritz, candidatul nostru la Primăria Timişoara, am adresat o scrisoare pentru a se rezolva această problemă. Vedem cum oameni din PSD candidează acum dîn partea PNL. Domnul Iohannis a anunţat că nu girează astfel de mutări, în Timiş avem astfel de permutări. Mai mult, avem un candidat care spunea că Iohannis nu este din aceiaşi rasă. Ioan Lihoni este candidatul, el candidează acum pentru PNL, după ce a fost la PSD, la Primăria Bethausen. Avem o persoană în PNL, candidat la Dumbrăviţa. care a declarat că e prieten cu Dragnea. Ar trebui să vină numai cu oameni oneşti pe liste”, a dat exemple concrete Cristian Moș.
O altă luare de poziție a fost a candidatului USR fost despre strategia de infrastructură a județului ce va trebui să se întindă pe mulți ani ce trec de un simplu mandat de patru ani. Pe lângă căile de acces către principalele treceri de frontieră de la Cenad și Moravița și deja celebra centură de ocolire a municipiului ce mai mult stagnează de atâta vreme ar mai trebui pus un accent serios pe căile feroviare. Dar problema este mai complexă din punctul de vedere al finanțării ce ține de administrația centrală și nu de cea județeană. Deci veșnic vor trebui așteptați banii ce pot veni sau nu în funcție de simpatiile sau adversitățile dintre centru și „provincie”.
.