Urban Talks, un eveniment de amploare internaţională, şi-a deschis porțile la Timișoara

229

Timişoara este timp de trei zile gazda unui eveniment internaţional, în premieră pentru municipiul de pe Bega, format dintr-o Conferință și un Hackathon de Inovare, ce vor conţine două mari teme: Viitorul Producției Sustenabile și Viitorul Comunității.

Evenimentul este organizat de către UrbanizeHub România și KeepItSimple, purtând denumirea de Connecting Doers With Opportunity, fiind şi prima ediție a seriei de conferințe Urban Talks, ce vor fi duse de UrbanizeHub în mai multe orașe din România începând cu acest an.

Scopul evenimentului este acela de a găsi soluții pentru provocările locale și globale cu care ne confruntăm, prin promovarea unei culturi de knowledge-sharing și crearea unei comunități globale de oameni activi și implicați. Ideea s-a născut din nevoia simplă de a conecta inovatori, creatori, iubitori ai tehnologiei, lideri ai comunităților, companii și cetățeni care se ghidează după un set de valori similar și visează cu toții la o lume mai bună.

,,Astăzi se organizează Connecting Doers with Opportunity, un eveniment complex, format din trei zile. Prima zi va cuprinde o conferinţă, cu patru teme : educaţia, oraşele viitorului, tehnologie şi inovaţie, comunitatea şi sectorul social. Terminăm la ora 18.00 cu speakeri de pe întreg mapamondul, iar sâmbătă încă de la prima ora vom începe cu Hackathon de Inovaţie, care va dura până duminică seara”, a spus Ana Ghenciu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Evenimentul a început astăzi, deschiderea fiind făcută la ora 10.00, în Aula Magna Curia a Universităţii de Vest din Timişoara. În cadrul Conferinţei Urban Talks, vor vorbi 18 speakeri din toată lumea, cu diferite specializări și experiențe în lumea tehnologiei și cea a inovației sociale, urmărind patru teme principale: Sector Social & Comunitate, Educație, Orașele Viitorului şi Tehnologie & Inovație.

Lideri implicați în diferite proiecte și din diferite zone precum Silicon Valley, New York, Zurich, Berlin, Taipei și cu o abordare holistică ce ține de dezvoltare, vor avea speech-uri motivaționale și inspiraționale, legate de activitatea lor în cadrul Urban Talks. Componenta unică a evenimentului este un Hackathon unde participanții vor veni cu soluții IT pentru probleme locale, naționale sau globale. Cele două teme principale ale Hackathon-ului vor fi Viitorul Producției Sustenabile (bazată pe tehnologia Blockchain) și Viitorul Comunității.

La sfârşitul celor trei zile se vor acorda premii în valoare de 10.000 dolari în cryptocurrency pentru cele mai bune proiecte sau posibilitatea de pitching în fața unor organizații internaționale precum United Nations Social Impact Fund. Acest eveniment este mai mult decât o conferință și un Hackathon pentru inovare, ce va fi pregătit la Timişoara, susţinut de Naţiunile Unite şi prezentat în 100 de oraşe.

,,Un Hackathon de Inovaţie, este un loc unde specialişti ai comunităţii IT, se strâng şi timp de 48 ore caută soluţii IT, pentru rezolvarea unor probleme care există atât la nivel local, cât şi la nivel global. Aşteptăm şi tineri IT care să vină atât cu soluţiile lor cât şi cu problemele cu care se confruntă, acest Hackathon, fiind de fapt un maraton ce va începe mâine dimineaţă la ora 9.00 , şi se va încheia mâine seară, la eveniment participă invitaţi din San Francisco, Silicon Valley, Zurich, Mexic, Taipei, Bucuresti, Timisoara, Bruxelles, New York.”, a spus Graţian, unul dintre organizatori.

Este o colaborare de trei zile cu creatori și inovatori extraordinar de talentați din întreaga lume, care își folosesc abilitățile pentru a avea un impact pozitiv în comunitățile lor.

,,În această conferinţă se va discuta despre oraşe, despre rolul oraşelor în dezvoltarea unor regiuni, o conferinţă ce reuneşte participanţi din mai multe ţări de pe glob, cu lideri a unor proiecte foarte ambiţioase, cu care au reuşit să schimbe oraşele . Ne bucurăm foarte mult ca şi oraş pentru un asemenea eveniment, în contextul în care am câştigat titlul de Capitală Cultural Europeană, având prilejul să vorbim puţin unei audienţe globale pentru că e un proiect foarte ambiţios asupra căruia trebuie să te apleci cu zece ani înainte de a se întâmpla, aşa cum a fost şi cazul Timişoarei. Noi am început să ne gândim ca şi oraş la titlul de Capitală Europeană a Culturii, de fapt cu zece ani înainte de a deţine titlul, în 2011, am înfiinţat Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală, şi am pus în practică un plan pe termen lung, iar acum un an după ce am câştigat titlul a fost implementat,” a sups Simona Neumann, director executiv al Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană a Culturii.

Doers with Opportunity, este un eveniment internațional care îți oferă șansa de a forma conexiuni cu oameni productivi din întreaga lume, de a cunoaște potențiali angajatori și de a crea parteneriate cu cei care sunt interesați de ideile tale.

,,Timişoara se confruntă cu acelaşi timp de problemă, ca orice oraş din întreaga lume, în Timişoara în fiecare zi intră 170.000 de autoturisme, cam 70 % din traficul pe care îl generează Bucureştiul, oraş de şapte ori mai mare decât Timişoara. Provocările şi problemele cu care se confruntă orice oraş din Europa sau din lume sunt aceleaşi pe care şi Timişoara le are. Şi cultura este unul dintre instrumentele care pot permite o dezvoltare urbană durabilă, în acest fel întreg conceptul pentru Capitală Culturală, a fost construit pentru dezvoltarea comunităţii din Timişoara,” a spus Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

La eveniment vor fi prezenți oameni inteligenți, creativi și activi care vor aprecia brand-urile care fac un efort pentru a le face viețile mai bune, așa că reprezintă o șansă excelentă pentru orice companie care își dorește să demonstreze valorile la care aderă. Atât Conferința cât și Hackathon-ul vor oferi companiilor oportunitatea de a cunoaște persoane talentate din diferite domenii și de a forma o legătură cu acestea pentru viitoare colaborări sau oferte de angajare.

1 COMENTARIU

  1. Dna Neumann are un limbaj de lemn atat de nepotrivit artelor…… Daca nu poate purta o discutie echilibrata despre relevanta si frumusetea lor, era delicat sa-si ia un purtator de cuvant! Timisoara a castigat proiectul pentru titlul de capitala europeana din cauza asezarii geografice si a dezvoltarii economice. Dna Neumann putea sa scrie in proiect si retete de prajituri! Diferenta intre Timisoara si Sibiu este ca la Timisoara toti banii se vor duce pe conferinte in cat mai multe limbi straine, doctrine si sloganuri de primire a emigrantilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.