6.2 C
Timișoara
miercuri 27 noiembrie 2024

UPT sprijină sute de elevi cu o situație precară să meargă la facultate

Universitatea Politehnica Timișoara a cautat soluții pentru sporirea accesului tinerilor din medii dezavantajate social la învățământul superior. Astfel că o parte din cadrele didactice, împreună cu studenții au îndrumat elevii din vestul țării, în alegerea optimă a unei facultăți. Elevii au avut parte de sprijin și consiliere din partea reprezentanților ai UPT. Mediul economic din Timișoara și cererile tot mai numeroase ale angajatorilor, cu privire la specilaiști în domeniul ingineriei sau IT reprezintă un alt beneficiu pentru viitorii studenți.

În perioada 15 iulie – 25 noiembrie 2016, cadre didactice ale Universității Politehnica Timișoara, împreună cu reprezentanți ai studenților, au interacționat cu sute de elevi din 6 județe ale țării: Arad, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Timiș. Scopul întâlnirilor a constat în informarea elevilor din clasele a XI-a și a XII-a asupra ofertei educaționale existente, precum și a facilităților și oportunităților de care pot beneficia ca și viitori studenți.

În principal, au fost vizați elevii din zonele defavorizate, acestora prezentându-li-se în detaliu fiecare dintre cele 10 facultăți ale UPT, cu accent pe beneficiile oferite de universitate. Au fost prezentate și aspectele de care ar trebui să țină cont atunci când fac o alegere pentru viitorul lor. De asemenea, prin intermediul materialelor oferite, elevii au posbilitatea să analizeze îndeaproape opțiunile pe care le au.

Deplasările în cele 6 județe au fost făcute în cadrul proiectului ,,Servicii de consiliere şi orientare în carieră a elevilor și studenţilor – în vederea accesului la învăţământul superior tehnic a mediilor dezavantajate social şi prevenirea abandonului universitar”, implementat, în perioada 15 iulie – 15 decembrie 2016, de Universitatea Politehnica Timișoara, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Obiectivul principal al proiectului a fost creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :