Universitatea Politehnică Timișoara și Honeywell lansează al treilea Laborator de tehnică și inovație

803

Universitatea Politehnica Timisoara (UPT) si Honeywell (NYSE:HON), o companie din top Fortune 100, activă pe segmentul de software-industrial, vor inaugura în cadrul Universității Politehnice din Timișoara (UPT) un laborator care va deservi aproximativ 600 de studenți de la specializarea Automatică si Calculatoare. Investiția facută în acest laborator va permite studenților să-și dezvolte abilitățile tehnice și să fie pregătiți pentru viitoarele cariere.

Laboratorul Honeywell din cadrul UTP permite studenților să descopere ultimele tehnologii din domeniu, incluzând echipamente electrice (analizoare logice), infrastructura IT (18 computere si monitoare), precum si mobilierul necesar. Noul laborator va fi folosit de peste 600 de studenți de la ciclul de licență și cel de master pentru dobândirea de noțiuni de bază, deprinderi și competențe privind proiectarea, simularea, testarea, sinteza și implementarea de circuite digitale utilizând limbaje de descriere hardware – VHDL.

”Evenimentul se înscrie în cadrul eforturilor Universității Politehnica Timișoara de a asigura, pe de o parte, cele mai bune condiții de studiu pentru studenții săi, iar pe de altă parte absolvenți bine pregătiți pentru a face față cu succes pe piața muncii, în conformitate cu specializarea pe care au urmat-o. Ne bucurăm că aceste eforturi sunt susținute de mediul economic din Timișoara și din zonă, care a înțeles necesitatea susținerii universității în dotarea laboratoarelor de specialitate cu echipamente și aparatură de ultimă generație, care să asigure și partea aplicativă a formării studenților. Încercăm să întreținem o relație cât mai strânsă cu mediul economic și prin stagiile de practică ale studenților la firme sau sprijinul acordat pentru elaborarea lucrărilor de diplomă. Colaborarea cu Honeywell este una foarte bună, încă de la început, iar acum, iată, inaugurăm cel de-al treilea laborator realizat în parteneriat”, a declarat conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, prorector al Universității Politehnica Timișoara.

“Compania Honeywell este prezentă în Romania de peste 20 de ani și dorim să contribuim la dezvoltarea unei generații de tineri talentați care vor deveni liderii de mâine în materie de inginerie,” declară Răzvan Cotiuga, General Manager, Honeywell Elster Timișoara. “Suntem mândri să inaugurăm acest laborator alături de Universitatea Politehnică Timișoara contribuind, astfel la formarea unor studenți dornici să activeze în domenii precum: cercetare, inginerie sau matematica.”

Colaborarea dintre Honeywell și Universitatea Politehnică din Timișoara nu se rezumă doar la amenajarea acestui laborator. Parteneriatul companiei cu instituția de învățământ a demarat în anul 2015 când Honeywell a sponsorizat amenajarea unui laborator în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, la această investiție adăugându-se laboratorul inaugurat anul acesta in iunie, la facultatea de Electrotehnică si Electroenergetică,  programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Timișoara și-au putut realiza diplomele de licență în cadrul companiei, precum și organizarea unei vizite la Timișoara a laureatului Premiului Nobel  pentru fizică, Dr. Robert W. Wilson, care a susținut prelegeri pe teme științifice  și a stat de vorbă cu studenții UPT în cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering.

Laboratorul a fost finantat de Honeywell Hometown Solutions (HHS), programul de responsabilitate socială al companiei Honeywell, care se concentrează pe cinci zone: Educație în Știință și Matematică, Siguranța și Securitatea Familiei, Case și Adăposturi, Habitat și Conservare și Ajutor Umanitar. Împreună cu instituții publice și organizații non-profit, Honeywell a creat programe relevante pentru sprijinirea comunităților pe care le deservește. Pentru mai multe informații, vizitați http://citizenship.honeywell.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.