Universitatea Politehnica Timișoara participă la NAFSA 2019, în Washington

143

În săptămâna 26 – 31 mai 2019, la Washington, Universitatea Politehnica Timișoara, alături de alte 23 de universități din România, participă la Conferința și Expoziția anuală NAFSA cel mai mare eveniment internațional de promovare a ofertei internaționale, sub egida Consiliului Național al Rectorilor și cu suportul Agenției Naționale Erasmus și al UEFISCDI, prin proiectul FDI-2019-0708 – domeniul Internaționalizarea Învățământului Superior din România.

Evenimentul de la Wasinghton, considerat ca fiind cel mai important din domeniul educației, reunește circa 10.000 de participanți din peste 3.500 de universități din 100 de țări.
Reprezentanții universităților au ocazia să-și prezinte oferta educațională celor prezenți la eveniment și sa încheie noi acorduri de parteneriat cu instituții de învățământ superior din toată lumea. De asemenea, o recepție oficială cu partenerii internaționali a fost organizată miercuri, 29 mai, la standul StudyinRomania.

Delegația Universității Politehnica Timișoara este compusă din conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, prorector, și ș.l.dr.ing. Hannelore Filipescu, șef Birou Erasmus+. Obiectivul principal al participării UPT este creșterea vizibilității universității pe plan internațional din punct de vedere al ofertei educaționale, crearea de noi colaborări, precum și consolidarea relațiilor cu partenerii existenți prezenți la eveniment.

De altfel, Universitatea Politehnica Timișoara, ce oferă mai multe programe de studiu în limba engleză și limba germană, a demarat deja un proiect de creștere a gradului de internaționalizare, prin promovarea în plan internațional a imaginii universităţii ca „Universitate de cercetare avansată şi educaţie”.

Platforma Study in Romania (www.studyinromania.gov.ro) promovează învățământul superior românesc la nivel global, contribuind la atragerea studenţilor naţionali şi internaționali în programe de studiu din oferta educaţională a universităţilor româneşti. Informaţia din platformă este asigurată de universități, care au, astfel, oportunitatea de a utiliza un instrument de promovare facil, ce contribuie la internaţionalizarea învăţământului superior românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.