Un timișorean s-a implicat în organizarea unui amplu festival artistic în Corea de Sud

427

Deși de foarte puțină vreme este cunoscută pe plan internațional inițiativa venită din partea Federației Asiatice de Artă, Știință și Cultură deja s-a impus pe plan internațional ca una din cele mai viguroase și lipsite de formalism manifestări culturale ce poate fi vizitată oriunde în lume. Nu este cu nimic mai prejos decît orice alt festival cu vechi state de pe orice continent.

Festivalul Internațional de Artă Oceanică (IOAF) 2019 se află la a doua ediție și este locul unde au expus cei mai expresivi tineri artiști ai lumii. Ediția din acest an se desfășoară la Jeju în Corea de Sud sub umbrela unei teme extrem de generoase „Viața, Oceanul-Mamă”.

IOAF este evenimentul de artă și cultură, având Asia ca centru radiant față de artiști, designeri, profesori și studenți din întreaga lume. Curatorii acestei ediții IOAF 2019, domnul Hu Jijun din China, domnul Boo Jong-Chul din Coreea de Sud și domnul Iulian Moise din Austria și-au unit eforturile pentru a organiza această expoziție internațională.

În ediția din acest an a IOAF în cele 3 secțiuni: Artă modernă, Design și Kids Art, sunt expuse 169 de lucrări de artă și design și 155 de lucrări de artă realizate de către copii și adolescenți din întreaga lume. Scopul organizatorilor a fost de a încuraja explorarea creativă a temelor anului : ​​Viața, Oceanul și Mama.

Ca proiect de marcă cultural și artistic centrat pe ocean, cu influență și faimă internațională, scopul IOAF este de a trezi atenția oamenilor asupra protecției oceanelor, de a promova comunicarea internațională, de a facilita schimburile între diferitele culturi și expresia artistică și de a ajuta schimburile internaționale legate de ocean, bazate pe industrii.

Așa cum se poate deja întrevede din prima zi de la deschidere, manifestarea are acea putere artistică, culturală dar și economică de a continua pe paliere tot mai înalte și de a se dezvolta în continuare în anii următori.

De remarcat că unul dintre cei trei curatori ai evenimentului este ex-timișoreanul Iulian Moise care de mulți ani leagă activitatea de dascăl la o prestigioasă universitate asiatică cu spiritul central european al Vienei unde își desfășoară o parte din activitate. Dar nu a uitat artiștii români din care a făcut o importantă selecție. Chiar o seamă de timișoreni au plecat de la noi din oraș cu lucrările lor să le expună pe simezele coreene.

Pentru că nu trebuie uitate generațiile viitoare o importantă secțiune a festivalului se adresează în mod special celor mai tineri artiști ce încă se află în băncile școlilor.
Deschiderea oficială a IOAF 2019 a fost onorată de oficialitățile guvernul provinciei Jeju ce au apreciat deschiderea internațională pe care o capătă provincia lor prin astfel de manifestări. Oaspeții speciali din SUA, Austria, China, Coreea de Sud, Japonia și Thailanda au dominat numeric, așa cum este firesc, dar și Europa a avut o bună reprezentatre.
Imagini din portofoliul curatorului Iulian Moise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.