Un timișorean, fost ministru, oferă soluția candidatului capabil să-l învingă pe Călin Georgescu la prezidențiale

52

Ultimele zile au adus o adevărată bulversare în lumea politică românească, care, parcă, nu-și mai găsește mersul normal. Anularea scrutinului pentru președinția României, cu tot ce a urmat imediat, a fost ultima picătură ce a umplut paharul plin ochi de disensiuni între partide și dorințe de revanșă abia camuflate. Coabitarea între PNL și PSD a mers greoi și totul s-a prăbușit din dorința fiecărei părți de a avea un candidat propriu.

Astfel curentul suveranist-național, ce se ridică tot mai serios, amenință direcția euroatlantică pe care se părea că țara s-a înscris în ultimele două decenii.
Partidele ce formează acum un soi de „coaliție”, încă nedeclarată, caută soluții rapide. În jurul echipei PSD și PNL s-au mai grupat USR și UDMR la care se adaugă și grupul minorităților naționale în speranța că ce nu a mers în doi poate va merge în formulă patru plus. Una din condițiile esențiale ce se impune, înaintea tuturor, ar fi ca la următoarele alegeri să convină asupra unui candidat unic și pe cât posibil nealiniat politic.
În acest sens, un fost om politic de vază din Timișoara, din perioada de după Revoluție, este academicianul Ștefan Drăgulescu, fost parlamentar în două legislaturi. De asemenea profesorul Drăgulescu a păstorit Ministrul Sănătății în perioada anilor 1996-1997 având o seamă de realizări notabile, din care, pentru timișoreni, este cel mai vizibil Institutul de Cardiologie, unde a activat mulți ani.
Cu flerul omului politic ce a văzut multe, domnia sa a venit cu o propunere care ar trebui luată în seamă. Viitorul candidat la alegerile prezidențiale din primăvară (când se presupune vor avea loc, totuși!) să fie profesorul Daniel David, rectorul Universităţii Babeş Bolyai.



„În această direcție am vorbit cu mai multe personalități. Am văzut că deja l-a citat și Kelemen Hunor la un post de televiziune. În discursul dumnealui, printre alții, se regăsește și numele lui Daniel David.
Am și argumente. În primul rând este o personalitate universitară cu o transparență evidentă în lume, după cum am văzut studiindu-i atent CV-ul. În al doilea rând, la domnul David, întâlnim o îmbinare fericită a valorii personale cu calitățile manageriale, fiind de atâția ani rectorul unei mari universități. Deci s-a lovit de ceea ce înseamnă conducerea managerială a unei instituții. Și, după cum știu, nici nu este înregimentat politic. Eu nu am vorbit cu domnia sa, dar m-am uitat pe diferite canale media și nu reiese de niciunde că ar fi avut până acum vreo activitate politică.
Și atunci mi-am zis eu… fiind această combinație între partidele respective: (PSD, PNL, USR, UMR și minoritățile) că ar fi nimerit ca o personalitate, care e consacrată prin tot ce a făcut în ultima vreme, să candideze din partea acestor partide.” a declarat profesorul Drăgulescu.
„Altfel, dacă ar fi o personalitate înregimentată într-unul din aceste partide s-a putea să nu primească voturile altora. Am perceput o situație, pe care am spus-o mai demult, că această coabitare dintre PNL și PSD au văzut-o mulți ca pe un posibil partid unic. Și pe acest fond s-a dezvoltat acest pol suveranist de extremă deaptă” a mai adăugat seniorul politicii timișorene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.