Deși s-au scurs doar un an și puține luni de la trecutele alegeri europarlamentare ecourile încă mai sunt vii în memoria celor grupați în jurul USR și PLUS. Atunci alianța a repurtat un succes fulminant trimițând un grup compact de opt parlamentari români la Bruxelles. Aceștia se pare că fac treabă bună conform celor spuse de deputatul Dragoș Pâslaru.
Dânsul a promis că va activa în cel puțin cinci birouri din tot atâtea județe din aria sa de competență. Până acum a deschis deja trei, la Baia Mare, Satu Mare, Oradea. Apoi au apărut necazurile legate de pandemia ce a dat înapoi multe din programele începute. Acum a venit rândul Timișoarei. În plin centru, pe strada Alba-Iulia la numărul trei apartamentul numărul doi. Aici va fi în permanența cineva ( în lipsa parlamentarului) pentru a prelua diverse probleme, cereri ori propuneri de activitate. Aici se vor ține în mod regulat audiețele cu cei ce au ceva de spus. Chiar dacă oficial abia a fost deschis la amează acest birou, de dimineață deja au avut loc două audiențe în premieră.
Cristian Moș, candidatul la șefia Consiliului Județean, a scos în evidență munca de echipă din cadrul alianței pe care o consideră esențială pentru rezultate optime în ce vor să-și asume odată ajunși la conducerea administrativă locală. De asemenea a mai dezvăluit că Dragoș Pâslaru a fost numit de o prestigioasă revistă străină ca fiind „cel mai activ europarlamentar din domeniul economic” pe anul ce a trecut.
Cât despre biroul din centru municipiului s-a mai spus că: „Va fi un loc în care orice timișorean, oricine din județ va putea veni la audiențe. Voi avea un program de audiențe și de permanență cu stagiari, voluntari și asistenți locali care vor reprezenta cabinetul. Am avut și astăzi două audiențe programate. Dar pe lângă partea asta de audiențe, voi încerca să folosesc oportunitatea de a veni cu comunicarea politicilor europene pentru ca timișorenii să înțeleagă mai bine care sunt marile transformări care au loc în Europa. Și voi încerca să animez proiecte pentru categorii cum ar fi elevii, studenții, persoanele care sunt vârstnice, cu dizabilități, care să poată într-adevăr să beneficieze de pe urma informațiilor și perspectivelor pe care le putem crea de la nivel european”, a explicat situația biorului nou deschis Pîslaru.
Situația medicală incertă nu a făcut decât să întârzie puțin dar nu a blocat planul inițial. „Atunci când am spus că aducem Europa în România ne refeream inclusiv la activitatea noastră în țară. Am deschis deja trei cabinete de europarlamentar, la Baia Mare, Satu Mare și Oradea, și alte două erau gata să fie inaugurate încă dinainte de pandemie, dar având în vedere această criză sanitară am fost nevoit să amân deschiderea celorlalte două – la Timișoara și Craiova. Avem peste 30 de cabinet de europarlamentar deschise în toată țara. Această relație directă este încă o dovadă a faptului că Europa este în România prin ceea ce am făcut noi USR PLUS”, a explicat situația Dragoș Pîslaru.
Tânărul reprezentant al României la forul din Bruxelles are contact direct cu problemele financiare, fiind și raportor al unei astfel de comisii. Din interior ne aduce vești bune. Bani sunt la dispoziția țărilor ce doresc forme de ajutorare. Chiar foarte mulți. Necazul mare este lipsa specialiștilor credibili și bine calificați care să scrie programe serioase și bine documentate. Până acum țara noastră nu s-a putut lăuda cu o absorbție prea mare de fonduri de coeziune, indiferent de nivel, fie el local sau central.
„… una din primele informații care a venit dinspre Europa a fost că discutăm despre mulți bani. Ați auzit de cele 80 de miliarde de euro de care România ar urma să beneficieze potențial în perioada următoare, dar mai important decât banii este ridicarea acestei ambiții în UE, nu doar de a reveni la situația de dinaintea crizei sanitare, de a recupera decalajul față de luna februarie, ci de a produce la nivel european acele mișcări importante pentru a împinge visul european mai departe: pactul ecologic, tehnologiile verzi, transformarea digitală, noua politică industrială a Europei. În același timp discutăm și de zona de social, de reziliență – capacitatea noastră de a nu lăsa pe nimeni în urmă: servicii sociale, garanții. Se discută de pachetul de nouă generație. Toți tinerii din Timișoara și Timiș merită o perspectivă europeană.
Aceste transformări au banii în spate, iar eu sunt chiar co-raportor al PE pe 675 miliarde de euro, facilitate de reziliență. Asta ne face capabili să urmărim interesul României și să vedem cum România poate beneficia de 30,5 miliarde de euro. Asta este de fapt schimbarea care are loc. Pe lângă banii pentru străzi, fațade, ciment, betoane, România și Timișoara are nevoie de o viziune de a fi în pas cu transformările mari de la nivel european”, a subliniat schimbarea de politică a cheltuirii de fonduri în europene Dragoş Pîslaru.
Dar și în planul politicii locale a avut cuvinte de laudă referitor la activitate candidatului Dominic Fritz ce pare a fi omul perfect ce ar trebui să se ocupe de destinele orașului în viitorul mandat.