-1.9 C
Timișoara
sâmbătă 18 ianuarie 2025

Un ministru și-a petrecut tot weekend-ul în Banat, vezi despre cine e vorba – foto-video

Ajuns la sfârșitul sătpămânii trecute în județul Arad, ministrul agriculturii, Petre Daea, și petrecut toate cele trei zile în Banat. Acesta a vizitat mai multe ferme și exploatații agricole și zootehnice în județul Arad pentru ca duminică să fie oaspetele care a deschis Târgul Mare de la Răcășdia, din județul Caraș-Severin.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent duminică la Târgul Mare de Primăvară de la Răcăşdia, a apreciat produsele tradiţionale româneşti, după ce a trecut pe la toate standurile zecilor de producători şi comercianţi din vestul ţării.

„Toate produsele tradiţionale româneşti sunt extraordinar de bune şi mă bucur că sunt prezente şi aici, ca şi la celelalte târguri, demonstrând o preocupare deosebită în domeniu şi, totodată, o dezvoltare a consumului, pentru că aceste produse sunt cerute. Trebuie să promovăm produsele noastre, pentru că merită”, a declarat ministrul Agriculturii.

La fel ca în fiecare an, Târgul agricol de la Răcăşdia a reunit agricultori, crescători de animale şi păsări, apicultori, producători şi meşteşugari, dar şi comercianţi. Ministrul Agriculturii a trecut pe la standurile tuturor şi a discutat cu fiecare în parte.

„Am regăsit un fermier, care anul trecut m-a întrebat ce trebuie să facă pentru a-şi valorifica mierea, iar acum mi-a mulţumit. El a apreciat foarte mult actul normativ care este în Parlament, privind acordarea unui borcan de miere pentru elevi, la o lună, în aşa fel încât să rezolvăm cele două probleme, pe de o parte o hrană sănătoasă pentru copii, dar şi o valorificare pe măsură pentru cei care se ocupă cu albinăritul”, a declarat Petre Daea.

La nivelul judeţului Caraş-Severin au fost omologate şapte produse, însă, urmează şi altele, după cum precizează directorul adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, Pavel Nefir.

„Suntem la o manifestare pe care noi o aşteptăm cu deosebit interes, pentru că Târgul de la Răcăşdia are tradiţie şi un anume nivel de prezentare. Am avut şi foarte mulţi ofertanţi, dar şi mulţi cumpărători. Suntem bucuroşi că avem produse tradiţionale cu acte în regulă. Este un început, pentru că urmează ca şi altele să fie omologate, cum este brânza din Banatul Montan. Până acum au fost aprobate şapte produse alimentare, cum sunt brânza şi sucurile naturale de Cornereva ori produsele apicole ale Cooperativei Prisăcarii Hercules. Este foarte important acest lucru, pentru că cei care cumpără au încredere că produsul respectiv este sănătos şi este de o calitate deosebită”, a subliniat Pavel Nefir.

La finalul manifestării, proprietarii de animale au fost răsplătiţi de către organizatori cu premii pentru cele mai frumoase exemplare.

Anul acesta, Târgul Mare de la Răcăşdia, la care au fost prezenţi peste 5.000 de vizitatori, a ajuns la cea de-a 37-a ediţie, iar atmosfera a fost întreţinută de fanfara din Grebenaţ-Serbia. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

CCIA Timiș furnizează cursuri GRATUITE de dezvoltare a competențelor antreprenoriale și digitale ale angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de beneficiar și Camera de Comert și Industrie a Județului Hunedoara partener, în perioada 01.10.2024...

Gestul făcut de un călător recalcitrant într-un tramvai din Timișoara

Un incident s-a petrecut vineri seara într-un tramvai din Timișoara. Pe linia 6 în Piața 700 un călător a spart geamul de la ușa...

Citește și :