După scandalul declanșat anul trecut, legat de ridicarea mașinilor care staționează o perioadă mai lungă în parcarea centrului comercial Billa de pe strada Gheorghe Lazăr din Timișoara, un nou scandal e pe cale să izbucnească, la mică distanță, pe colțul opus. Centrul comercial Kaufland a început să blocheze roțile celor care depășesc limita de staționare în parcarea proprie.
Pentru a lămuri mai multe aspecte legate de accesul mașinilor am încercat o discuție cu angajații centrului comercial. La început totul părea a fi în regulă dar repede un domn a hotărât că totul trebuie să rămână de maxim secret și ne-a îndrumat la „o centrală” de la București ce ar ști totul. Evident că la numărul respectiv răspunde un robot ce te întreabă dacă vrei să te alături la nu se știe ce echipă. După lungi așteptări și insistențe, o altă voce, tot de robot, te îndrumă la un operator uman (oare?). Ca să nu lungim vorba inutil, așa cum face automatul de la fantomatica „centrală”, finalul este simplu și previzibil: evident nimeni nu vrea să vorbească pe motivul că „toți operatorii sunt ocupați”!
Pe de altă parte, este adevărat că în centrul orașului numărul locurilor de parcare nu prea crește în raport cu nevoile automobiliștilor. Așa că se descurcă fiecare cum poate. Fie urcă pe trotuare fie pe zonele verzi. Unii ce se cred mai șmecheri abuzează de bunăvoința centrelor comerciale ce le sunt în apropiere. În special locatarii blocurilor din jur, în calitatea lor de vecini, ar vrea să aibe acces nelimitat la locurile de parcare. Este imposibil. Pot doar să plătescă tariful de noapte (1 leu pe oră).
La Kaufland-ul de pe strada Gheorghe Lazăr este afișat la loc vizibil cum se poate parca. Adică timp de două ore gratuit, după care se aplică un tarif de parcare ce diferă în funcție de orele de noapte sau de zi. Faptul ca o firmă privată, ce funcționează după principii economice poate stabili anumite condiții clienților săi ar putea fi, poate, înțeles. Nu e foarte clar însă dacă firma are dreptul de a bloca roțile mașinii. Cât despre clienți, măsura ar putea să-i îndepărteze de respectivul centru comercial.
Eram client fidel, dar pe mine m-a indepartat deja, in perioada in care timpul pentru parcare era 90 minute.
Tu te duci să cumperi sau să-ți parchezi Masina.Ei nu au pierdut nimic, decât un loc în plus pt unul care vine la cumpărături.2ore îți ajung să te duci să îți rezolvi si treaba in centru
Da nu ati vrea sa parcati permanent acolo, sau cum? E parcare privata, au voie sa dispuna blocarea rotilor sau ridicarea masinilor, pe cheltuiala voastra. Peste tot e asa afara. Daca nu aveti parcari, mergeti la Robu, poate face parcari noi pe vaporase
Romanul are simtul proprietatii foarte dezvoltat, daca o persoana ofera o facilitate, ex parcare, devine proprietate personala!
Clientii smeriti cu parcarea pana termina jobul….