Un jandarm din vestul țării – șeful unei rețele de traficanți de etnobotanice!

1210

Operaţiune de amploare a procurorilor şi poliţiştilor Antidrog din Oradea, care în zorii zilei de miercuri, au descins la 13 adrese, pentru percheziţii într-un dosar de trafic de stupefiante şi etnobotanice deschis pe numele unei grupări de traficanţi aprovizionaţi chiar de un jandarm orădean, Dan Marius Mendea!

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în dosarul instrumentat de Serviciul Teritorial Oradea al DIICOT,  grupul a fost constituit la iniţiativa jandarmului, care era şi principalul furnizor de substanţe psihoactive. „Substanţele le comercializa atât en-gros, sub forma de pulbere pentru stropit, cât şi en-detail, sub formă de materie vegetală gata preparată către mai mulţi traficanţi de astfel de substanţe de pe raza mun. Oradea”, se arată în comunicat.

Substanţele erau livrate de jandarm doar către persoane de încredere, procurorii enumerându-i pe Mihai Răzvan Tamaş, Eduard Levente Scholler, Papp Emanuel, Alexandru Mircea Seraficean care între timp a decedat.

După ce primeau substanţele psihoactive, aceştia le livrau persoanelor situate în cadrul grupului infracţional organizat la nivelul imediat inferior, cum sunt Marin Stuparu, Cornel Răsvanţă şi Ioan Conoloş, iar mai apoi aceştia livrau consumatorilor substanţele prin intermediul dealerilor, în rândul acestora fiind enumeraţi  Alexandru Ioan Şutu, Laviniu Andrei Huh, Ileana Maria Criste, Gabriel Bordaş, Ştefan Sebastian Covăşdan, Dacian Nicolae Dronca, Georgiana Alina Opre şi Marius Lucian Lungu.

„Este vorba despre persoane care sunt cercetate în prezenta cauză sau în alte cauze aflate pe rolul unităţii noastre de parchet, care au o activitate laborioasă şi continuă în timp, de vânzare de psihoactive”, se precizează în comunicat.

Ancheta s-a desfăşurat în discreţie până în data de 27 martie, în acest an, când unul dintre membrii grupării a fost prins vânzând 50 pastile ecstasy investigatorului acoperit infiltrat în anturajul grupării, contra sumei de 3.000 lei.

Aşa se face că, în zorii zilei de miercuri, sub coordonarea procurorilor DIICOT Oradea, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Oradea au descins la 13 adrese, pentru percheziţii domiciliare autorizate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor, în urma cărora s-au descoperit substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, atât sub formă de pulbere, cât şi sub formă de materie vegetală.

Tot miercuri, la  sediul DIICOT şi la BCCO Oradea vor fi aduşi în vederea audierii 16 suspecţi.

În cauză cercetările se efectuează împreună cu  lucrători din cadrul BCCO Oradea – Serviciul Antidrog, la percheziţii beneficiind şi de susţinerea  lucrătorilor din cadrul IPJ Bihor şi IJJ Bihor.

sursa: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.