Proiectul face parte din cadrul European Medical Students’ Association -Timişoara (ONG) și îşi propune să educe populaţia tânăra (de liceu/facultate) din judeţul Timiş iar mai apoi în toată ţară, în cazul situaţiilor de urgenţă, mai precis în a acordă primul ajutor.
Măsurile de prim-ajutor, esenţiale oricărui individ
Măsurile de prim-ajutor, esenţiale oricărui individ dintr-o societate, nu sunt predate în mod normal în şcoală, în ciuda faptului că multe persoane se pot confruntă cu situaţii limita în orice moment al vieţii sale. Din această se doreşte să se pregătească cât mai mulţi elevi, şi cât mai bine.
Proiectul nu se va desfăşura că o simplă lecţie sau că o predică, ba dimpotrivă, fiecare dintre participanţi va trebui să pună el mâna şi să facă multă practică ( construită sub formă de mini-workshopuri) şi să acumuleze câteva noţiuni teoretice de baza, că totul să aibă un sens.
Workshop-urile implică pregătirea în domenii precum: recunoaşterea unei urgenţe, asigurarea teritoriului, resuscitare cardio-pulmonară, tehnici de hemostaza, imobilizarea unei fracturi, comportamentul potrivit în cazul accidentelor de maşină, hipo/hipertermii, intoxicaţii, otrăviri, metode de bandajare, etc.
sursa: https://www.televiziunea-medicala.ro