Ultimele pregătiri pentru alegerile care se vor desfășura mâine la Universitatea Politehnica din Timișoara. 664 de persoane, dintre care și 59 de studenți, sunt așteptați la urne pentru a alege noul rector al universității timișorene. Doi candidați se „bat” pentru acest fotoliu. Și anume, Viorel Șerban, actualul rector al UPT, și Ilare Bordeașu, fost lider de sindicat.
„Nu am avut niciun fel de contestații în ceea ce privește desfășurarea alegerilor. Sunt 664 de persoane titularizate cu drept de vot în UPT, dintre care 59 studenți. Dacă se ajunge în situație de egalitate, vor exista două tururi de scrutin. Puțin probabil să se întâmple acest lucru. Înscrierea candidaților s-a desfășurat în perioada 1-2 februarie, iar CV-urile și planurile manageriale au fost făcute publice, s-au organizat întâlniri cu electorii, a fost și o confruntare electorală la care au participat cei doi candidați. Datoria Biroului Electoral Central este să supravegheăm ca aceste alegeri să se desfășoare în legalitate, nu există premize ca lucrurile să se întâmple altfel„, a precizat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Marius Crișan, președintele Biroului Electoral Central din cadrul Universității Politehnica din Timișoara.
Alegerile pentru funcția de rector al Universității Politehnica din Timișoara au loc mâine, 18 februarie, între orele 8 şi 18, în Sala Mare a Senatului instituției. Procesul de numărare al voturilor se va termina în maxim două ore.
Viorel Șerban a anunțat că propune „soluții pentru principalele provocări ale universităților secolului XXI: plafonarea numărului de studenți cu frecvență, creșterea importanței transferului tehnologic și a angajamentului regional, internaționalizarea ca factor determinant în consolidarea poziției unei universități în cadrul diferitelor clasamente, orientarea spre managementul calității totale și guvernanței universitare.
Pe de altă parte, Ilare Bordeașu și-a propus „creșterea prestigiului UPT prin formarea de specialiști/profesioniști în rândul absolvenților și printr-o atmosferă academică caldă, de prețuire și respect; în două cuvinte: firească și normală”.