5.1 C
Timișoara
marți 26 noiembrie 2024

Trei stații de tratare din fonduri europene atrase de Aquatim

În data de 14 august 2024 s-a semnat un nou contract de lucrări pentru proiectarea și execuția a trei stații de tratare a apei potabile în județul Timiș. Acesta face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” (Cod SMIS 2021 318847), etapa a II-a, din cadrul Programului de Dezvoltare Durabilă (PDD).

Contractul „Proiectare si execuție stații tratare Făget, Surducu Mic – Traian Vuia, Tomești, Secaș, Belinț – LOT 1 Stațiile de tratare Făget, Surducu Mic – Traian Vuia si Tomești” a fost semnat cu Asocierea SC TUBULAR TEHNO SISTEM SRL, SC ICPE BISTRIȚA SA, SC ABSOLUT 2001 SRL, SC LO&G STRUCT SRL. Valoarea contractului este de 21.156.685,00 lei, fără TVA.

Locuitorii localităților vizate vor beneficia de următoarele investiții:

– stație nouă de tratare a apei în Făget, pentru alimentarea localității Făget, automatizată și dotată cu tehnologie de ultimă oră, o conductă de transport a apei brute cu o lungime de 110m și o conductă de transport a apei potabile cu o lungime de 100 m.
– stație nouă de tratare a apei în Surducu Mic, pentru alimentarea localităților Traian Vuia, Surducu Mic, Sudriaș, Susani, Jupani, Săceni, automatizată și dotată cu tehnologie de ultimă oră. Se va face de asemenea o extindere a sursei subterane Surducu Mic, o conductă de aducțiune pentru forajul existent în lungime de 242m și o conductă de aducțiune foraj nou în lungime de 22m.
– stație nouă de tratare a apei în Tomești, pentru alimentarea localităților Colonia Fabricii si Tomești. Stația este automatizată și dotată cu tehnologie de ultimă oră. Se va realiza de asemenea o conductă de aducțiune de la Valea lui Liman la stația nouă Tomești, în lungime de circa 800 m.

Durata contractului pentru acest lot este de 24 luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări), urmate de 48 de luni perioada de garanție.
Proiectul regional menționat mai sus (Etapa I + Etapa a II-a), are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul vizează dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Refacem digurile de pe râul Bega avariate în urma viiturilor

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) vă informează că 75% din lucrările de refacere a digului de apărare pe râul Bega pe sectorul...

Noi proiecte derulate de CCIAT

Azi a avut loc în mediul virtual conferința de lansarea a trei proiecte cofinanțate din Fondul Social European Plus, derulate de CCIA Timiș în...

Citește și :