Coaliţia Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a fost prezentă astăzi la Timişoara pentru a-şi lansa Platforma – Program şi cu ocazia înfiinţării Filialei Timişoara, în prezenţa preşedintelui acestei coaliţii, Alexandru Cumpănaşu, şi a reprezentanților mediului de afaceri, ai administrației publice, ai mediului academic, alături de alți oficiali ai instituțiilor statului.
Dintre oficialităţi a făcut parte şi Mitropolitul Banatului Ioan Selejan.
“Timişoara a fost reprezentată şi este în acest proiect major de prezenţe din mediul universitar şi nu numai, Timişoara fiind recunoscută în mediul academic. Avem onoarea şi plăcerea de a-l avea în mijlocul nostrum pe domnul Alexandru Cumpănaşu, peşedintele acestui mare proiect, a acestei coaliţii. Proiectele domniei sale, alături de mulţi reprezentanţi din toate mediile, au loc o serie de proiecte în parteneriat cu ministerele, cu sindicatele, proiecte care să susţină valori româneşti, idei şi valori care să promoveze România. Avem ocazia să avem alături de noi pe înalt preasfinţia sa Mitropolitul Banatului, care ori de câte ori are ocazia este alături de noi cu trupul şi cu sufletul în susţinerea proiectelor universităţii, şi tot ceea ce este bun pentru Banat şi pentru ţara noastră” a spus în deschiderea lucrărilor Marilen Pirtea, rectorul UVT.
Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României este o coaliţie politică, dar asta nu înseamnă că nu are un cuvânt de spus. “Nu cred că este de condamnat ca o parte din populaţia României să fie susceptibilă, să nu aibă dubii atunci când nu există o structură, şi nu are intenţii de a ascunde în spate interesele. Timp de doi ani am încercat să demonstrăm că nu ne interesează, că nu căutăm să obţinem la un moment dat o putere politică. Asta nu înseamnă că membri coaliţiei nu pot să aibă opţiuni” a spus preşedintele Coaliţiei, Alexandru Cumpănaşu.
Coaliţia urmăreşte partidele politice, activitatea lor, votările o dată la patru ani, şi cu această ocazie s-a iniţiat o structură care să nu ţină cont de doctrinele politice şi ideologice, care să adune la un loc oameni importanţi şi valoroşi prin realizările lor, care să ajute populaţia fără a ne baza pe incompetenţa miniştrilor, şi să îl poată penalize. România urmează să treacă prin momente foarte grele, şi este nevoie ca la un moment dat, atunci când ne vom lovi de aceste greutăţi, să existe în România un nucleu destul de puternic, pregătit să îşi apere ţara. Trebuie să ne dorim o Românie puternică, o Românie ce astăzi ar putea fi o putere regională.