6.2 C
Timișoara
vineri 29 noiembrie 2024

Tot mai mulți bolnavi ajung la spital din cauza caniculei. Numărul alarmant de persoane care ajung la Urgențe

Tot mai mulți pacienți au ajuns la UPU în această lună cu afecțiuni survenite din cauza caniculei. În cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență „Pius Brânzeu” din Timișoara, s-au prezentat o medie de 236 de pacienți pe zi, din care în jur de 56 se internează în fiecare zi. 

„Pacienții cu afecțiuni cronice, care au ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe sunt vârsnici, mai ales din căminele de bătrâni care s-au prezentat cu afecțiuni și cu o temperatură foarte mare, 39, 40, 41 de grade. Avem o medie de 236 de pacienți în fiecare zi, din care sunt internați în jur de 56, dintre care 30 reprezintă internări pe secția de Terapie Intensivă. Este mult pentru luna iulie”, a declarat Mihai Bujor Grecu, Medic șef la UPU SMURD în cadrul Spitalului Județean „Pius Brânzeu”.

De la începutul lunii, la spital s-au prezentat 3570 de persoane din care 849 s-au și internat, lucru care pentru luna iulie este neobișnuită. De regulă, în lunile de vară oamenii nu ajung la spital fiindcă este perioada concediilor, studenții pleacă acasă, așadar și numărul de oameni care ajungeau la spital era mai mic de obicei în lunile de vară după cum precizează medicul.

Oamenii care au probleme de sănătate agravate de caniculă sunt, de regulă persoane vârstnice, care au și alte afecțiuni. Bolnavii cronici, pacienții care au probleme cu inima, rinichii sau cei care iau tratament pentru depresie sau care au probleme neurologice sunt mai afectați de caniculă. 

„De regulă sunt pacienții cu afecțiuni cardiovasculare, cu hipertensiune, pacienți cu insuficiență cardiacă, cu insuficiență renală, neurologici, cu tratament psihiatric. Acestea reprezintă grupe de risc. Bolnavii care au insufieciență cardiacă sau renală iau diuretice fiindcă sunt în riscul de a se deshidrata. Hipertensivii iau medicamente care scad tensiunea arterială și nu se hidratează cum trebuie și ajung să leșine. Obezii din cauza stratului adipos au o termoreglare mai dificilă. Pacienții care sunt neurologici sau cei care au afecțiuni psihiatrice au o medicație care interferează cu procesul de termoreglare”, explică Mihai Bujor Grecu.

Din cauza numărului mare de pacienți, tipul de așteptare pe secția de UPU a crescut. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Rezultatele comunicării Programului Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 (Perioada 2022-2024)

Timișoara, 28 noiembrie 2024 – Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023 continuă să își lase amprenta asupra orașului, dar...

Un medic de excepție din Timis s-a stins. A fost fondatorul ,,Patronatului Medicilor de Familie” din județ

"Cu profund regret, Patronatul Medicilor de Familie Timis anunta trecerea in nefiinta in data de 28 noiembrie 2024 a colegului nostru, Dr. Sarbovan Vlad...

Citește și :