Toropeală, hoți de buzunare și cerșetori! Călătoria cu tramvaiul la Timișoara, un coșmar! VIDEO

587

În ultimele zile, căldura şi-a arătat tot mai tare colţii şi prin Banat. Vechile mijloace de transport (tramvaiele), nu sunt prevăzute cu sistem de aerisire, decât cu deschiderea unui lat de palmă de gemuleţ.

Lipsit de aer, aproape fără respiraţie sau cu o respiraţie sufocantă, de cele mai multe ori, ai surpriza ca prin tramvaie, şi nu numai, să dai nas în nas cu cerşetorii, hoţii de buzunare sau boschetarii, această speţă de jos a societăţii faţă de care nimeni nu ia nici o măsură. Deci, călătorii nu au nici o protecţie faţă de aceştia, chiar dacă sunt atacaţi, atât verbal cât şi fizic, molestaţi, sau respiră mirosurile de nespălat ale boschetarilor. În plus, în acest sens, vatmanii nu au dreptul să intervină, ci doar poliţia.

Întrebat ce părere are despre asemenea lucruri care se întâmplă zilnic în mijloarecele de transport sau chiar şi în piete (700, Traian, Bălcescu) dar şi în altele, sau în staţiile din apropierea acestora, primarul Nicolae Robu, le-a răspuns timişorenilor: „Nu intră în atribuţiile vatmanilor să facă aşa ceva. Ei au de condus tramvaiul şi atât , nu pot lăsa manetele să se ocupe de hoţi. Ei trebuie să sesizeze poliţia, şi poliţia trebuie să intervină. Trebuie să se lucreze cu sesizări. Atunci când hoţii sunt văzuţi , trebuie făcută o sesizare telefonică la 112, iar sesizarea respectivă ajunge unde trebuie. Acelaşi lucru e valabil şi pentru cerşetori sau boschetari.”

Eu zic cam în felul următor: sesizarea ajunge, dar nu ajunge poliţistul, fiindcă până ajunge el, în Piaţa 700, de unde a primit sesizarea, hoţul e în Bălcescu sau la Sinaia. Pe tramvaiul 4 aproape zilnic apare un cerşetor (acelaşi) cu un carton în mână şi care, de multe ori, jigneşte călătorii (vezi foto) şi nimeni n-are ce-i face. Fiindcă doar poliţia are acestă datorie, care lasă de dorit.

Din câte se ştie, există şi poliţia transporturilor la RATT, dar dacă ar circula prin tramvaie 24/24 ore, non-stop, cine ar mai sta la umbră, la o cafea, la o ţigară sau la palavre.

După această discuţie, care se pare că a avut şi un efect pozitiv, directorul poliţiei locale a primit SMS de la primar: „Domnule director al Poliției Locale, Vă rog să declanșați o campanie în forță împotriva cerșetorilor din mijloacele de transport în comun, din piețele de loisir și de pe străzi. Vor fi avuți în vedere inclusiv minorii și cei ce sunt în spatele lor.”

Acum să vedem urmările, să vedem rezultatele, dacă vom da nas în nas cu astfel de controale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.