De câtva timp în urmă au apărut disensiuni în partidul de guvernământ ce parcă nu se mai termină. Fostul lider al PSD a luat o bună meritată pauză, după care a considerat că merită să continue jocul politic cu o nouă formațiune mai tânără, mai dinamică și mai scuturată de balastul vechilor metehne politicianiste, ce nu se mai pot dezlipi de cei prea vechi în partid.
La vizita lui Victor Ponta de acum câteva săptămâni la noi în oraș, a primit girul conducerii centrale și organizația județeană a județului Timiș. Liderul acestei organizații, tânărul și dinamicul Miroslav Stanici a fost numit președinte interimar al partidului în zona noastră. Înconjurat de o echipă la fel de tânără, promit că vor face o politică de orientare de centru-stânga de tip modern, european fară tarele dâmbovițene ce au tras atât de mult în jos actualul partid social-democrat. Va fi cu adevărat un model de social-democrație, așa cum se practică în țări cu tradiție mai veche.
Încă nu sunt prea mulți membrii, în jur de 200 până în acest moment, împărțiți în 10 organizații, atât în cele două municipii din județ, cât și în mediul rural. Dar, ținând cont de dinamica cooptării de noi aderenți, se mijează pe o creștere rapidă.
Se fac pregătiri intense pentru primul Congres al partidului Pro România ce va avea loc la București, la finalul lunii octombrie, în zilele de 20 și 21.
Spre deosebire de linia generală a partidului ce dorește o organizare de sus în jos, ce presupune alegeri la nivel central apoi la organizațiile inferioare, la Timiș s-a pornit puțin mai altfel. Aici s-au format organizațiile de la bază, apoi s-au format structurile de la județ.
Una din primele măsuri ce se va aplica este formarea și punerea în funcție a unui serviciu juridic ce va ajuta cu sfaturi competente pe oricine nu are posibilitatea bănească să apeleze la un cabinet de avocați (ce în general nu sunt ieftine). Acest sfat juridic va prinde foarte bine mai cu seamă celor de la sate unde sunt atâtea litigii nerezolvate.
Cu toate că, pentru moment, noii politicieni de la Pro România nu au reprezentare nici în Consiliul Județean, nici în cel Local, se dorește un dialog activ cu aceste entități pentru a rezolva cât mai multe din probleme cetățenești.
Deja se are în vedere o interpelare ce va fi adresată conducerii CJT despre starea deplorabilă a castelului Huniade. De peste un an, un raport despre starea reabilitării clădirii muzeului nu este făcut public, blocând o posibilă continuare a lucrărilor de renovare.