Se muncește la realizarea unui brand turistic al destinației Timiș-Banat. Pentru acest scop nobil se adună forțele care pot influența atragerea drumeților în regiunea noastră.
Delia Barbu directorul executive al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș anunță un eveniment care ar putea accelera mișcarea de punere în valoare a potențialului județului. Asociația organizează vineri, 10 martie 2017, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, a treia ediție a Conferinței Naționale de Turism cu tema Turism în Timiș – Turism în Banat: imagine și mesaj. Conferința își propune să prezinte contextul general al turismului în Regiunea de Vest a României, să pună în lumină obiectivele turistice de însemnătate europeană și mondială din această zonă, în încercarea de a stabili elementele definitorii pentru brandul turistic al destinației Timiș și totodată Banatul în întregul său.
Tema brandingului nu a fost aleasă întâmplător, desemnarea Timișoarei drept Capitală Culturală Europeană a anulului 2021 și necesitatea corelării acțiunilor de pregătire și promovare a destinației turistice Timiș și Banat în anii următori reprezentând principalele argumente ale acestei alegeri.
Vor fi reprezentate la eveniment instituții precum Ministerul Turismului, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România, Federația Asociațiilor de Promovare a Turismului din România, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, Birourile de Promovare Turistică ale României în Europa, Institutul Francez, profesori universitari și studenți de la Academia de Studii Economice București și de la universitățile din vestul țării, reprezentanți ai autorităților locale și județene din județele învecinate Arad, Hunedoara, Caraș Severin pe lângă gazdele din Timiș. Sunt invitați de asemenea operatori din turism din cele patru județe din vestul țării, specialiști în turism din întreaga țară.
APDT Timiș își propune astfel să ofere actorilor din turismul bănățean posibilitatea de a se prezenta și promova unitar, de a crea o imagine și un mesaj unitar al turismului în Banat, de a crea rețele de comunicare prin care să poată fi create programe și trasee comune la obiectivele turistice din Banat, pentru turiștii așteptați în zona noastră în următorii ani.
Voi va cititi inainte de publicare? Adica stiti ce inseamna o corectura, reeditare sau o simpla verificare inainte de a da „enter”? Am intrebat si anul trecut daca jurnalisti ca voi sunt platiti de publicatia banatulazi.ro pentru ca observ o stalcire perpetua a limbii romane de asa-zisii jurnalisti care nu se mai sinchisesc de valoarea textului si implementeaza in mintea altor ageamii sau agramati ca voi ideea ca „asa se scrie” sau „asa se exprima” pentru ca n-ai cum sa „te dai mai destept decat ala care scrie la ziar!” ??????!!!!!
Bai, tutelor! „Se muncește la realizarea unui brandul turistic al destinației Timiș-Banat”… Ce drac’ de conceptie textuala mai e si asta? Sau aialalta, cea cu nobletea drumetului… Pffff!
Nu in ultimul rand: verificati-va setarile microsoft office pentru ca va apare corectura automata raportata la limba engleza a programului si va pomeniti cu litere in plus la anumite cuvinte care primesc forme si intelesuri fara nicio legatura cu limba romana. Nici macar cu dialectul banatean…
Dar, despre ce vorbim aici? Nu sunteti obligati absolut deloc, prin nicio lege, sa respectati anumite conditii sau cerinte pentru ca voi sunteti singura ocupatie clasificata din Romania (COR-2642) care nu are si nici nu se supune vreunei legi asa ca puteti inventa oricate forme de exprimare vreti voi si puteti ucide limba romana fara sa dati socoteala…