Salonul de vinuri Rovinhud și-a deschis, vineri, porțile pentru toți iubitorii de vin din Timișoara și din străinătate. Anul acesta, salonul de vinuri se află la cea de a treia ediție și are loc până duminică inclusiv. Amatorii de vinuri vor fi întâmpinați de 27 de porducători, specialiști ai vinului și pot participa la opt master-classuri susținute de experți străini.
Master-classurile sunt susținute de experți de vin de talie mondială din Europa și SUA. Cele ma alese soiuri de vin și spumant, de cea mai înaltă calitate, sunt puse la dispoziția participanților.
Un grup de iubitori ai vinului, împreună cu tinerii cu dizabilități ai Asociației Ceva de spus au reușit să creeze un salon de vin, care în cele din urmă, a devenit un etalon al calității, în rândul evenimentelor de profil. În cadrul evenimentului au fost selecționați doar producătorii de prestigiu, în ceea ce privește calitatea vinului.
Vinul obținut din agricultură biodinamică a fost unul dintre atracțiile salonului de vin. Chiar dacă a apărut de puțin timp pe piață, a reușit să se ridice la cele mai înalte pretenții ale iubitorilor de vin.
”Suntem singurii din România certificați pe viticultura biodinamică. Viticultura biodinamică este treapta superioară a viticulturii organice. Vorbim de o viticultură în care nu folosim ierbicide, insecticide, pesticide. Noi folosim toate aceste substanțe obținute din infuzii de plante, care lucrează concomitent cu fazele lunii. De exemplu, atunci când este lună plină, nu se intervine în vie în niciun fel, ci se lasă via pentru a se hrăni. Atunci via își poate lua mineralele din sol”, declară producătorul de vin, obținut prin agricultură biodinamică.
Producătorii celor mai alese soiuri de vin și spumant spun că anii 2013 și 2015, au fost unii dintre cei mai buni pentru producția vinului. Dintre 300 de tipuri de vin prezente, vizitatorii au preferat vinul roze, roșu clasic, dar și saugvinion blanc, mustoasă de măderat, burgund sau cabernet. Băuturile fine au venit cu prețuri pentru toate buzunarele. Astfel că o sticlă de vin, bine ales, pornește de la 20 de lei și poate depășii suma 200 de lei.
Membrii asociației ”Ceva de spus” s-au pregătit cu mult timp înainte de începerea evenimentului. Cu câteva săptămâni în urmă, tineri cu dizabilități și-au stabilit foarte bine responsabilitățile din cadrul evenimentului. Dacă unii au întâmpinat vizitatorii la cabina de haine, alții au avut grijă ca sala să fie perfect aranjată și să întâmpine timișorenii cu un călduros ”Bună ziua”, la intrare.
Suma de bani obținută în urma salonului de vin va fi alocată în totalitate tinerilor care au ceva de spus. Dacă în primi anii organizatorii au reușit să strângă sumele de 10.000, respectiv 8.000 de euro, anul acesta speră să depășească 10.000 de euro.