Locuitorii din București, Cluj-Napoca, Timișoara şi Braşov nu vor să rămână fără servicii de tip Uber sau Taxify.
87% dintre participanţii la studiu au auzit de serviciile de tip Uber. Întrebați dacă susțin ideea ca autoritățile locale să oprească serviciul, 87% au zis nu, în timp ce doar 11% au fost de acord. 77% cred că autoritățile ar trebui să permită aplicațiilor de tip Uber să funcționeze în același mod ca până acum, arată studiul realizat de IRES.
90% dintre participanții la studiu susțin că orașul ar avea de câștigat dacă ar avea mai multe variante de transport (transport în comun, taxi, biciclete, servicii de ridesharing), ca alternativă la mașina personală.
În același timp, 8 din 10 respondenți spun că ar susține o lege care ar încuraja serviciile inovative, iar 87% dintre respondenții din București susțin funcționarea serviciilor de tip Uber sau Taxify își doresc ca acestea să fie reglementate.
De asemenea, 57% dintre cei chestionați se consideră mulțumiți de experiențele cu serviciile de taxi avute până în prezent, iar când au fost întrebați la ce serviciul de transport ar apela, 51% au ales taxi, iar 45% Uber.
„Digitalizarea nu mai e ceva ce ține de viitor, ci de prezent și trebuie să învățăm să ne adaptăm și să beneficiem de pe urma sa, nu să ne opunem. În tot acest timp, Bucureștiul este în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic și cea mai mare poluare. Rezultatele nu sunt deloc surprinzătoare. Românii privesc spre viitor, își doresc să evolueze, sunt conștienți de importanța aplicațiilor care le fac viața mai ușoară și încurajează dezvoltarea, implicit reglementarea acestora” a spus Cristian Botan, Președinte al Coaliției pentru Economia Digitală.
Sondajul a fost realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES, în perioada 8 -12 martie 2018 în rândul a 1.299 de persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, rezidenți ai municipiilor Brașov, București, Cluj-Napoca și Timișoara.
sursa: startupcafe.ro