Evenimentul medical mult pregătit minuțios și inițiat de cadrele medicale Asociaţia pentru Anestezie și Terapie Intensivă „Aurel Mogoşanu” a pornit vineri după amiază cu mult elan.
Medicii și voluntarii din toate spitalele timișorene de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeș” s-au alăturat celor din primăria municipiului pentru a porni Maratonul Vaccinării.
De la deschidera sălii centrului de afaceri de la ora 16 mulțimea a inundat incinta dar și împrejurimile. O mare de doritori au venit în număr peste așteptări să se inoculeze cu serul Pfizer. Sunt disponibile 13 000 de doze.
La deschiderea maratonului au fost de față și câteva din autoritățile implicate: preşedintele Consiliului Județean Timiş, Alin Nica, rectorul Universității de Medicină, Octavian Creţu, şeful DSP Timiş, Flavius Cioca, Mihai Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeş”, Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean și nu în ultimul rând Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie cel ce a lansat această idee.
„Suntem la debutul acestui eveniment unic în România, e o premieră. Este un proiect de voluntariat pur şi total al comunităţii medicale din Timişoara. Sunt implicate Universitatea de Medicină şi toate spitalele din oraş în acest proiect iniţiat de Asociaţia pentru ATI Aurel Mogoşanu, asociaţie care poartă numele pioneriului ATI-ului timişorean, profesorul Mogoşanu care a venit aici la 89 de ani ca să se ucure ca nu-i facem de râs numele. Este un gest pe care comunitatea medicală îl face pentru timişoreni. Vrem să resuscităm spiritul vaccinării în Timişoara”, a detaliat startul evenimentului doctorul Dorel Săndesc.
Deși în primă instanță s-a anunțat că ar fi nevoie de binecunoscuta programare electronică, ulterior prin diligențele făcute la doctorul Valeriu Gheorghiță s-a căzut de acord că acest lucru este inutil. Doritorii trebuie doar să aibă asupra lor cartea de identitate.