2.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

Timișoreanul Ovidiu Șandor țintește spre noi recorduri în materie de clădiri „verzi”

Omul de afaceri are în dezvoltare un proiect de birouri în Cluj și un ansamblu mixt în Timișoara, ce va include și o componentă rezidențială.

Mulberry Development, compania deținută de antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor, a obținut certificarea BREEAM Excellent – cu un scor de 80 puncte – pentru cea mai recentă clădire de birouri dezvoltată la Cluj, în cadrul complexului The Office. Procesul de certificare a fost coordonat de compania de consultanță BuildGreen, iar calificativul obținut este cel mai ridicat acordat pentru o clădire din afara Bucureștiului și al doilea din România.

Potrivit reprezentanților companiei, această certificare este cu atât mai importantă cu cât Mulberry Development a anunțat de curând dezvoltarea celui mai ambițios proiect de până acum, ISHO, în Timișoara, așteptările din partea specialiștilor din piață fiind ridicate. Ambiția dezvoltatorului este ca ansamblul multifuncțional ce urmează a fi construit pe bulevardul Take Ionescu să depășească scorul acordat recent la Cluj și să obțină cea mai înaltă certificare internațională de clădire verde acordată pentru un proiect dezvoltat în afara Capitalei.

„Performanța energetică, ce se traduce printr-un avantaj competitiv concret: costuri de întreținere scăzute și economii anuale semnificative, este unul din aspectele pe care mizăm și pentru noul proiect din Timișoara. Certificarea obținută, BREEAM Excellent, alături de premiul acordat recent de prestigioasa revistă Forbes pentru dezvoltarea celei mai verzi clădiri de birouri din afara Bucureștiului confirmă reputația pe care o avem în dezvoltarea clădirilor verzi, începută chiar cu primul nostru proiect, City Business Centre din Timișoara, primul proiect din România câștigător al premiului Green Building of the Year”, a spus Ovidiu Șandor.

Ansamblul ISHO va avea o arhitectură contemporană și va dispune de soluții tehnice de ultimă generație menite să asigure condiții optime de muncă, dar și de locuire. O atenție deosebită este acordată și factorului urbanism: ansamblul va cuprinde, în afara birourilor, și 1.200 de locuințe, spații publice și spații verzi, dar și o componentă de servicii și facilități (un centru de conferințe, un spațiu de co-work de tip hub, gym, spa, piscină, locuri de joacă etc.).

Sursa: imobiliare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cât câștigă un muncitor necalificat care se angajează la multinaționalele din Timișoara?

Mesajul unui tânăr enervat că în Timișoara o companie multinațională angajează muncitori necalificați, ca operatori în producție, oferind venituri lunare în jurul a 4.000...

Municipiul Timișoara va negocia achiziționarea unui pachet de acțiuni pentru Aeroportul „Traian Vuia”

La inițiativa primarului Dominic Fritz, Municipiul Timișoara va negocia achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului „Traian Vuia”, respectiv pachetul de 20% deținut de Fondul Proprietatea....

Citește și :