Timișoara, capitala vinurilor de calitate FOTO și VIDEO

396

Dacă vine primăvara în Timișoara trebuie musai să vină și Salonul cel mai așteptat de cei ce apreciază un vin bun. Salonul VinVest ce a devenit un adevărat festival al reînoirii naturii este deja la un număr impresionant de ediții încât chiar și organizatorii au dificultăți să le numere. Parcă ar fi al XVI-lea!?

Dar ce importanță mai are o simplă cifră la un eveniment ce a devenit brand al Orașului. Prin efortul și știința în ale vinurilor, doamna inginer Lucia Pârvu dar și cu cooperarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș an de an sala de expoziție a Centrului de Afaceri devine centrul internațional al vinurilor. Aici se vor putea vedea, gusta, cerceta pune întrebări despre mai mult de 250 de vinuri din cele mai renumite crame românești. Și nu numai de la noi. O serie întreagă de expozanți vor veni de peste hotare.

Cam tot ce este mai de soi în această industrie va fi aici. Micii producători încearcă să vină la Salon măcar pentru a se compara cu producătorii mai vechi pentru a avea un reper unde se plasează în gusturile publicului. Vor fi și invitați speciali din sectoarele de vin, cultură și turism. Producători din orașele Elefsina (Grecia) și Novi Sad (Serbia)- desemnate Capitale Europene ale Culturii alături de Timișoara, în 2021- își vor expune bogăția vitivinicolă și culturală la Timișoara, alături de alți parteneri cu tradiție ai VINVEST, din Serbia, Franța, Italia, Spania, Grecia sau Republica Moldova.

De asemenea, turismul vitivinicol grecesc este adus în fața vizitatorilor de președintele Asociației de Afaceri din Insula Ammouliani, Nikitas Martigakis, prin pachete turistice ce spun povești încântătoare despre tărâmuri de vis și vinuri autentic grecești. Noutățile vor consta în vinurile biologice atât de la modă pe alte plaiuri. Iar cine nu crede că există așa ceva aici va vedea vinurile spumante cu particule de aur ori ulele vechi de zeci de ani.

Componenta educațională VINVEST va fi prezentă cu informații prețioase sub forma unor simpozione și prezentări. “Bogăția sectorului vitivinicol și gastronomic regional, național și internațional”, “Vinuri noi și vinuri vechi”, “Vinul și sănătatea” vor fi dezbătute de specialiști titrați în domeniu- prof.dr. Ioan Nămoloșanu și prof.dr. Arina Antoce- și accesibile tuturor celor interesați. De asemenea, nu vor lipsi manifestări din zona gastronomică, artelor, sau literaturii.

Ca în fiecare an, reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, precum importatorii și distribuitorii de vin, sau producătorii și distribuitori de utilaje, sunt așteptați să își prezinte ofertele pe parcursul celor trei zile de Salon.

Tot odată cu Salonul de vin deschis publicului larg are loc și o altă întâlnire a specialiștilor. Este a XIV-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice în zilele de 17 și 18 aprilie. Concursul este organizat, ca întotdeauna, conform celor mai stricte standarde internaționale. Juriul format din specialiștii de renume vor analiza foarte exigent toate probele aduse în concurs. Se oferă medalii de aur și de argint ce sunt un adevărat blazon al vinurilor alese.

Sigur că vor fi o multitudine de alte evenimente conexe. Doar cine vine la fața locului între 19 și 21 aprile va putea să aleagă tot ce-l interesează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.