Timișoara are un model de dezvoltare. „Mai rămâne să fie aplicat” VIDEO

310

Cine a „mușcat” o dată din politica nostră cea de toate zilele nu va mai putea sta deoparte de confruntarea de idei și de doctrine. Marian Constantin Vasile fost, o bună bucată de vreme, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, din partea liberalilor. Dar în timp a ajuns să fie marginalizat în diversele acțiuni și a părăsit corabia, iar acum ajuns la formațiunea +PLUS.

Iar luni seara a avut loc o întâlnire cu simpatizanții din partid sau din afară ce se dorește o lansare mai aparte a fostului vicepreședinte în noua sa postură. Tema aleasă ca pretext de dezbateri este despre îmbunătățirea paradigmei de dezvoltare a Timișoarei. Tema aleasă nu este deloc întâmplătoare având în vedere stadiul actual a urbei ce nu avansat vizibil de o bună vreme. Tot ce se face este doar la nivel punctual. Nimeni nu a reușit impunerea unui model viabil pentru întreaga zonă urbană și chiar a celei metropolitane înconjurătoare. Chiar lipsa unui PUG actualizat serios reprezintă o frână pentru adevărații investitori de calibru.

Pentru toți cei care gândesc în perspectivă este clară necesitate ridicării orașului nostru la adevăratul lui potențial, care nu e pus în valoare așa cum se cuvine. Una dintre ideile generoase ce se va lua în discuție este mult clamata dar deloc aplicata guvernarea participativă. Printre invitații speciali s-a remarcat Traian Stancu, de asemenea fost vicepreședinte de CJT, dar și decanul de vârstă al liberalilor, Viorel Coifan, care are în bagaj o lungă activitate în administrație. Proiectul de dezvoltare nu este o simplă însăilare de idei de urbanism și de posibile investiții ci este mult mai mult, o adevărată lucrare științifică cu multe probleme dar și multe posibile soluții. Este lucrarea temeinic elaborată în timp pentru o teză de doctorat. Dar nu este deloc didacticistă ci extrem de realistă în propuneri.

„Teza validează un model științific macro-sistemic multidisciplinar pentru dezvoltarea inteligentă a tuturor tipurilor de unități administrativ-teritoriale în România (comune, orașe, județe și regiuni – când vor fi create), din perspectiva administrațiilor publice locale. Lucrarea și-a construit temelia pe ultimele principii și tehnologiii disruptive mondiale, definind ~100 soluții pentru dezvoltare inteligentă, pentru care au fost estimate beneficiile potențiale și riscurile cibernetice aferente, fiindu-le asociați totodată și indicatori de performanță tipici stabiliți de standardele internaționale de specialitate. Modelul elaborat se poate folosi pentru planificarea și demararea profesionistă a dezvoltării inteligente a unităților administrativ-teritoriale în România, cât și pentru evaluarea și compararea inteligenței acestora. Teza a fost finalizată în anul 2019 și a devenit lucrare publică, putând fi astfel consultată și valorificată de către toți cei care doresc și au voința de a se implica în Dezvoltarea Inteligentă a României”, explică demersul său Marian Constantin Vasile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.