Filiala județenă Timiș a USR și-a scos în față câteva persoane proeminente din gruparea politică, aflată, actualmente, în mișcarea de opoziție la nivel național.
Au fost discutate și arătate public câteva din cele mai proaspete chestiuni din activitatea administrativ-politică a formațiunii lor.
Ieri a avut loc lansarea „cărții negre a guvernării PSD -PNL – UDMR”. Deși nu apare niciunde în volum scris că ar fi conceput, elaborat de vreun partid politic, este evident că lucrarea aparține USR. E plină de grafice, cifre puse în balanță și citate din promisiunile de mai an și cele ce se văd acum. Evident că lucrurile privite din punctul de vedere al arcului guvernamental stau invers. Dar este plăcerea cititorilor să deceleze realitățile de exagerări.
Este un fel de bilanț al celor întâmplate în ultima perioadă în administrarea țării, dar nu cu realizări triumfaliste și cu cifre umflate artificial. Dimpotrivă în acest volum de analiză se relevă cam tot ce nu s-a realizat sau s-a pus în practică doar parțial. Că este un fapt obișnuit ca promisiunile de la început de guvernare să fie toate în culori frumoase, asemănătoare cu rozul, ori chiar poleite cu aur, iar la final să se vadă, de fapt, totul în nuanțe mohorâte. De la promisiuni la realizări este de regulă o cale destul de lungă, deloc favorabilă cetățeanului simplu.
Iată și opinia euro-parlamentarul USR de Timiș Nicu Fălcoi, care arată utilitatera unui astfel de studiu.
„ Eu zic era foarte mare nevoie de această carte. Pentru ca oamenii să conștientizeze ce s-a întâmplat în anul acesta de guvernare PNL – PSD, un an al scumpirilor. Un an în care românii trăiesc mult mai rău decât în anul trecut. E o sinteză abreviată a tuturor nerealizărilor acestui guvern. Ca să nu spun eșecurilor acestui guvern. Pentru că erau foarte multe de făcut și din păcate acestea nu s-au făcut” a început Nicu Fălcoi prezentarea cărții negre.
„Avem cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani. Avem o rată a inflației care până la sfârșitul anului va trece de 16 procente. Avem prețuri la energie și gaze naturale printre cele mai mari din Europa, deși în mod normal nu ar trebui să fie așa pentru că România este producător și de energie și extragem gaze naturale. Prin urmare am fi putut fi chiar independenți, și din punct de vedere energetic, și din punctul de vedere al consumului de gaze. Dar iată că, atâta timp cât investițiile necesare nu s-au făcut în ultimii 20-30 de ani, nu suntem din păcate (competitivi). În urmă cu zece ani exportam energie acum importăm.
Sunt multe lucruri cuprinse în această cărticică …”
Important este ca oamenii să le și citească fără ură și părtinire și să tragă concluzii pertinente.