Terenurile din Timișoara în atenția dezvoltatorilor imobiliari! În ce condiții sunt cumpărate

260

Două treimi dintre terenurile vândute în România sunt cumpărate de dezvoltatori imobiliari, conform unei analize de specialitate.

Două treimi dintre terenurile vândute în România sunt cumpărate de dezvoltatori imobiliari (70%), iar 85% dintre terenurile tranzacţionate sunt căutate pentru dezvoltări de tip rezidenţial, conform unei analize de specialitate, remisă miercuri Agerpres.

Cererea tot mai mare de pe piaţa rezidenţială i-a determinat pe dezvoltatorii imobiliari să realizeze din ce în ce mai multe achiziţii de terenuri, motiv pentru care aceste tipuri de proprietăţi sunt foarte solicitate în ultima perioadă. Conform analizei realizate de Wizmo.ro şi RE/MAX Grup de Lux, timpul de vânzare a unui teren depinde într-o mare măsură de tipul acestuia, precum şi de stadiul în care se află din punct de vedere urbanistic.

Spre exemplu, terenurile mici, urbanizate şi listate la preţ corect sunt vândute în interval de 3-6 săptămâni. Terenurile fără PUZ (plan de urbanism general) se vând mai greu, pe o perioadă estimativă de 6 – 18 luni. Pe de altă parte, durata de tranzacţionare în cazul celor care presupun o investiţie substanţială se poate întinde între 3 luni şi un an.

Zonele de interes

‘Tranzacţiile de terenuri sunt la mare căutare în toate zonele de interes din ţară, iar în 2017 s-a înregistrat o creştere considerabilă pe acest segment. Printre motivele care au determinat această evoluţie se numără contextul general de dinamică al pieţei, creşterea preţurilor/mp, precum şi PUZ-urile care s-au finalizat în ultimii doi ani. Tendinţa a fost susţinută şi de creşterea numărului de investitori pe segmentul imobiliar’, spun specialiştii.

Potrivit acestora, 70% dintre cumpărătorii de terenuri sunt dezvoltatori imobiliari, clienţi cu experienţă, care cunosc piaţa şi reglementările urbanistice. Segmentul comercial, respectiv industrial, sunt abordate cu preponderenţă de cei ce activează deja în domeniu şi mizează pe amortizarea investiţiei în timp, prin închiriere.

Informare prealabilă

De altfel, se poate observa o atenţie sporită şi din partea clienţilor care doresc doar să-şi construiască propria casă, ce se informează în prealabil şi consultă specialişti din diferite domenii, pentru a se asigura că iau o decizie bună.

Printre cele mai întâlnite solicitări ale investitorilor atunci când intenţionează să cumpere un teren se numără situaţia juridică clară, randamentul investiţiei, precum şi situaţia urbanistică (certificat de urbanism sau autorizaţie de construire).

Conform analizei realizate de Wizmo.ro, judeţele cu cele mai numeroase terenuri tranzacţionate sunt Bucureşti, Cluj şi Timişoara, aceleaşi zone ce se remarcă prin potenţialul crescut de dezvoltare economică, respectiv imobiliară.

sursa: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.