Țepe cu locuințe din proprietatea CFR! Cum și-a păcălit colegii un angajat al companiei feroviare

694

Un ceferist orădean a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, după ce, anul trecut, a încasat aproape 10.000 euro de la trei colegi pe care i-a păcălit că banii reprezintă taxe pe care trebuie să le plătească pentru achiziţia unor imobile din proprietatea CFR.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul Călin Roman, întreaga poveste s-a derulat vara trecută. Florin Romică Pop, şef de echipă în cadrul Sucursalei Regionale de Căi Ferate Cluj SA, şi-a convins trei colegi că societatea urmează să scoată la vânzare apartamente, cantoane, pensiuni, terenuri şi spaţii comerciale, iar el, ca apropiat al directorului Diviziei Patrimoniu în cadrul CFR, care avizează vânzările de imobile aflate în proprietatea companiei, i-ar putea ajuta să le obţină la preţuri modice.

Pentru a demara procedura, oamenii au fost informaţi că trebuie să achite câte 501 lei pentru fiecare imobil pe care doresc să-l cumpere – taxă pentru Comisia de Locuinţe şi taxă pentru Titlul de Proprietate. Pop urma să trimită banii la Bucureşti, unde „cunoştinţa” lui va urgenta procedurile de achiziţie.

„Fiecare dintre cele trei persoane vătămate a întocmit mai multe cereri cu imobilele ce doreau să le cumpere, achitând în total suma de 44.000 lei. Pentru a crea aparenţa că îi va ajuta, inculpatul Pop Florin Romică le-a comunicat persoanelor vătămate şi numele persoanei care se va „ocupa” de obţinerea imobilelor, dar şi faptul că vor trebui să îi dea între 300 şi 1.000 euro pentru fiecare imobil achiziţionat”, se arată în rechizitoriu.

Ca să înlăture orice îndoială, bărbatul a ticluit chiar şi un formular de cerere, pe care l-a dat spre completare, spunându-le să indice în document şi imobilele pe care doresc să le achiziţioneze. Ulterior, Pop le-a predat oamenilor câte un plic închis, despre care a spus că a venit de la Bucureşti în interiorul cărora se aflau copii ale cererilor completate, cu ştampila CFR şi numere de înregistrare.

Atât doar că, verificând numele „cunoştinţei” pe care Pop susţinea că o avea la Bucureşti, oamenii au aflat că, de fapt, acesta murise încă din luna februarie a anului trecut şi, dându-şi seama că au fost traşi pe sfoară, l-au dat pe mâna procurorilor.

Pentru a-l putea dovedi, anchetatorii au apelat la unul dintre denunţători, împreună cu care au organizat o acţiune de prindere în flagrant. Bărbatul l-a sunat pe Pop, cerându-i o întâlnire la care urma să-i dea o nouă listă cu imobilele pe care doreşte să le achiziţioneze şi un plic în care procurorii au pus 2000 lei cu bancnote pe care scriseseră cu creion fluorescent cuvântul „Trafic”.

Imediat după primirea plicului, Pop a fost reţinut de procurori, pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost plasat sub control judiciar, măsură menţinută şi în prezent, când bărbatul a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Pop nu recunoaşte, însă, aceste acuzaţii.

„Pe parcursul cercetărilor inculpatul Pop Florin Romică a avut o atitudine nesinceră, nu a recunoscut comiterea faptelor, încercând să creeze impresia că el este o „victimă”, nicidecum un făptuitor”, mai susţin anchetatorii în actul de acuzare înaintat Tribunalului Bihor.

sursă: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.