Maraton de artă plastică, teatru, muzică și literatură! Cu tentații culturale una și una, așa își așteaptă Casa Artelor vizitatorii, în această săptămână. Și nu orice fel de vizitatori, ci unii… de cursă lungă.
Primul eveniment al săptămânii are loc miercuri, 14 iunie, când, de la ora 19.00, sala Studio Art găzduiește evenimentul „Art: When the Budget Axe Falls, Liliana Basarab, artist talk”, o întâmplare culturală marca Art Encounters.
Joi, 15 iunie, de la ora 18.00, e din nou vremea artelor plastice. Atunci are loc, în galeria Subterana vernisajul expoziției semnate de Adrian Florin Pop. “Expoziția Temporary Art este o incursiune într-o artă creată fără un efort considerabil și care se mistuie rapid. Onestitatea trăirilor prezentului este mai apăsătoare decât atemporalitatea unei arte ce capătă valoare în timp, iar această franchețe vine să atragă atenția asupra unei creații în rând cu nevoile de astăzi pentru un consum de cultură. Nevoia de a crea, de a expune, de a socializa în cadrul propriilor evenimente artistice și nu în ultim ulrând, motivația financiară pot fi sau, mai corect spus, sunt condiții obligatorii și definitorii pentru a te mișca fără efort într-un mediu artistic multi-dimensional, unde coexistă o mare varietate de false gânduri si preocupări.” – spune Adrian Florin Pop despre expoziția care va sta pe simezele galeriei Subterana vreme de două săptămâni.
Tot joi, dar de la ora 20.30, în sala Studio Art se joacă spectacolul “Prometeu rău înlănțuit”, un concept semnat de Romeo Ioan. Distribuția îi reunește pe Alex Olariu, Nicu Milea, Ionuț Iova și Raul Gîrliștean. Intrarea este liberă.
Tot două evenimente găzuiește Casa Artelor și vineri, 16 iunie. Astfel, de la ora 17.00, Brenda Bernad, Călin Tănase, Andreea Todincă, Maria Bujancă, Iulia Pal și Alex Romescu ies la lume cu spectacolul “Cântăreața cheală”, regizat de Adrian Jivan. De la ora 20.00, Peregrinii îi provoacă pe spectatorii prezenți în Curtea cu castan, la o călătorie în timp așa cum doar tinerii artiști știu să o facă. “Vă invităm la un spectacol de cântece ale corsarilor de demult, uitatele SEA SHANTY-uri însoțite de dansuri și demonstrații de folosirea săbiilor de abordaj. Se cântă acustic, precum în hanurile piraților sau pe puntea corăbiilor – fluiere irlandeze, percuții, contrabas, vioară, acordeon. Refrenele le cântăm împreună cu voi!” – spun Peregrinii.
Săptămâna culturală de la Casa Artelor se încheie cu un eveniment de neratat. Este vorba despre lansarea volumului ,,A doua carte cu Apolodor”, de Gellu Naum. La evenimentul organizat de librăria Cartea de nisip participă Dan Ungureanu, ilustratorul lui Apolodor – care îi va învăța pe participanți să îl deseneze pe Apolodor, și Răzvan Zamfirescu, autorul blogului Colț Firesc de Refugiu. În tot acest timp, galeria Pygmalion găzduiește proiectul inedit semnat de Nada Stojici: “Dincolo de vedere”. Lucrările realizate de ea, împreună cu elevii Liceului Iris, stau pe simeze până în 21 iunie.