Tari în raportat zone cu gunoaie! Timişul, pe podiumul Let`s Do It, Romania!

138

Judeţul Timiş, cu 82 de de voluntari, este în topul celor mai active judeţe care au raportat zone cu gunoaie, în cele trei luni de la lansarea aplicaţiei şi platformei Let`s Do It, Romania!

Cu ajutorul aplicaţiei de mobil Let`s Do It, Romania!”, voluntarii pot oricând să marcheze deşeurile întâlnite în oraş sau în natură pe Harta Deşeurilor, pentru a fi apoi raportate către autorităţi şi curăţate în 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar primeşte constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curăţată.

În topul celor mai active judeţe care folosesc aplicaţia Let`s Do It, Romania! se regăsesc Bucureşti (700 de voluntari digitali), Cluj (124 de de voluntari digitali), Timiş (82 de de voluntari digitali), Braşov (77 de de voluntari digitali), Iaşi (72 de de voluntari digitali), Constanţa (59 de de voluntari digitali), Prahova (54 de de voluntari digitali).

Voluntarii din toată ţara au raportat la Let`s Do It, Romania! 263 de zone cu deşeuri, fiind trimisă cel puţin o sesizare către autorităţile publice din 135 de localităţi.

La ora actuală, 140 au ajuns la termenul limită de 30 de zile de la data sesizării, iar 131 dintre ele au fost rezolvate, zonele fiind curăţate. În total, prin aplicaţia Let`s Do It, Romania! au fost rezolvate 93% din sesizările transmise autorităţilor publice locale în termenul legal de 30 de zile, conform legislaţiei în vigoare. Mai mult, de la finalul lunii noiembrie, aplicaţia este disponibilă şi pentru utilizatorii de iOS.

Let`s Do It, Romania!: încurajăm voluntarii să trimită în continuare raportări

“Suntem bucuroşi să avem o rată de succes atât de mare la doar trei luni de la lansarea aplicaţiei şi platformei Let`s Do It, Romania! Am găsit deschidere în colaborarea cu autorităţile publice locale, care au răspuns sesizărilor noastre, curăţând în majoritatea cazurilor zonele raportate. Este un semnal pozitiv pentru noi, dar şi pentru voluntari, pe care îi încurajăm să trimită în continuare raportări prin intermediul aplicaţiei noastre. În egală măsură, am întâlnit şi multe probleme în ceea ce priveşte gestiunea deşeurilor, din cauza faptului că nu exista un sistem strict de a colecta selectiv deşeurile reciclabile, cu toate că există obligativitate legală în acest sens. Vom propune Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor o întâlnire pentru a prezenta raportul primelor trei luni de proiect şi soluţii pentru a trata deşeurile ca pe o resursă ce poate fi valorificată”, a declarat Andrei Coşuleanu, director executiv Let`s Do It, Romania!.

În urma raportării făcute de un utilizator, echipa Let`s Do It, Romania! asigură comunicarea constantă cu autorităţile responsabile: după ce sesizările au fost trimise prin aplicaţie, ONG-ul urmăreşte statusul acestora şi rezolvarea lor în intervalul legal.

Pentru a creşte rata de răspuns a autorităţilor, Let`s Do It, Romania! a efectuat peste 1000 apeluri, iar timpul mediu pentru un apel a fost de aproximativ trei minute. Până acum, Let`s Do It, Romania! a primit confirmări de primire la peste 200 dintre sesizările trimise (peste 75%), însă procentul în care acestea au fost înregistrate de prima dată de către autorităţile publice locale este de 40.

În ce priveşte zonele necurăţate încă, acestea aparţin în mare parte unor persoane private, care au fost somate de autorităţile publice locale să ia măsuri pentru salubrizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.