Târgul Meșterilor Populari a reunit 30 de expozanți la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Meșterii populari au expus în fața publicului obiecte izvorâte din propriile mâini, cu respect față de arta populară tradițională românească.
Ediția din acest an a fost organizată cu mare eforturi anul acesta, spune Cătălin Balaci, doctor muzeograf, responsabil de proiect din partea Muzeului Satului Bănățean.
“Din meșterii pe care inițial îi chemaserăm, pentru că noi am organizat târgul undeva începând din luna august când restricțiile erau mult mai relaxate, din păcate a trebuit să facem o selecție a lor și nu a fost pe un criteriu al meșteșugului ci din cauza vaccinului, cei care sunt vaccinați. Dintr-o dată standurile s-au împuținat, dar am ținut să facem târgul și atunci din cele peste 50 de standuri care ar fi trebuit să se găsească la Muzeul Satului se găsesc acum vreo 30”, spune Cătălin Balaci.
Și la ediția din acest an au venit meșteri din toate colțurile țării, făcând ca oferta să fie variată.
“De la împletituri la costume populare, foarte multe podoabe, puțină ceramică, ceva jucării foarte interesante. Cei care vin la Muzeul Satului vor avea ce vedea, chiar și în condițiile de astăzi”, mai spune Cătălin Balaci.
În cadrul târgului au loc și o serie de spectacole folclorice susținute de artiștii ansamblului Pusta Banatului.
Vizitatorii trebuie să prezinte un certificat verde sau un test PCR nu mai vechi de 72 de ore. Biletul de intrare costă 5 lei, porțile fiind deschise și duminică până la ora 20:00.
Sursa: Radio Timișoara