HRM-ul sau HR-ul, așa cum îl știe lumea acum, s-a născut din studii de psihologie socială care aveau scopul să-i facă pe americani cu… 5% mai fericiți la locurile de muncă, încât productivitatea lor să crească cu 6%. Un principiu cinic, la urma urmei, dar cât se poate de normal în acei ani. Odată cu trecerea timpului, HR-ul a evolut de la un simplu instrument aflat la îndemâna conducerii, care ajută la măsurarea și creșterea productivității, la o știință a armoniei dintre om și firma în care lucrează. Am ajuns ca și noi, în România, să avem o comunitate puternică de HR, coordonată –precum toate categoriile socioprofesionale – de oorganizațiela nivel național: HR Club.
Pentru al nouălea an consecutiv, această comunitate a profesioniştilor în resurse umane din România (HR Club) a premiat excelența în resurse umane şi managementul oamenilor, în cadrul Galei Premiilor de Excelență HR Club, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Asociaţia HR Management Club numără peste 400 de membri, care reprezintă peste 300 de companii având aproximativ 270.000 angajaţi.
În prezenţa a mai mult de 300 de profesionişti în resurse umane, manageri de vârf şi leaderi de business – Miele, Coca Cola, British American Tobacco, Lidl, Kaufland, Pepsi, Zentiva, Silcotub, Cargus, Vodafone, Mondelez, Draxlmaier, Orange, Renault – au fost premiaţi câştigătorii pentru patru categorii de proiecte de resurse umane şi trei categorii de management de vârf.
Compania Zoppas Industries Româniaa fost premiată în cadrul categoriei „Managementul performanţei şi al recompensării” pentru al doilea an consecutiv; anul trecut pentru proiectul “Premii de performanţă Zoppas”, iar în acest an pentru „A ști este o atitudine – evaluarea operatorilor”.
“Nu putem decât să fim mândri că juriul a apreciat constant calitatea implementării unui proces de management bazat pe obiective de performanţă și că sistemul Zoppasintegrat, de compensaţii şi beneficii, sistem construit cu trudă în ultimii cinci ani, a fost considerat de către juriul de profesionişti ca fiind un sistem complet şi complex, ce corelează toate procesele de resurse umane, un sistem transparent şi echitabil care contribuie direct la succesul firmei prin asigurarea faptului că angajaţii lucrează la cel mai înalt nivel al abilitaţilor lor şi că, de asemenea, îşi dezvoltă potenţialul constant”, ne-a spus domnul Mihai Mares, director de Resurse umane la Zoppas Industries.
Juriul a concluzionat că sistemul implementat de către specialiștii de la Zoppaseste aliniat cu indicatorii de performanță ai companiei, duce către o eficientizare a costurilor și, implicit, la performanta business-ului, implică toți angajați, atât pe cei directi productivi, cât și persoanele din staff, are un impact important în business și poate fi măsurat prin rezultate cantitative, este original și sustenabil.
Datorită acestor aprecieri, proiectul se va regăsi din nou în cadrul unui Manual de Bune Practici, care are ca scop prezentarea şi promovarea bunelor practici în industria de resurse umane din România.