4.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

Substanţele de la dezinsecţie, analizate la USAMVB. Rezultate pot duce la dosare penale

Aşa cum a cerut primarul Timişoarei din Singapore, angajaţii Primăriei au prelevat mostre din substanţele folosite de firma de dezinsecţie pentru a înlătura ţânţarii. Asta după ce timişorenii s-au plâns de mulţimea de insecte care îi muşcă oriunde în oraş. Rezultatele analizelor vor ajunge luni pe masa edilului-şef. În funcţie de ce spun acestea se vor lua măsuri. Se poate ajunge chiar şi la dosar penal, dacă testele demonstrează că se stropeşte cu apă de ploaie.

„Nu am primit răspunsul, dar este acceptată o astfel de lucrare, efectuarea de analize, la un laborator de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, laborator dotat pe fonduri europene. Luni vom primi rezultatele analizelor. Am vrut să pun presiune pe firma care face dezinsecţie. M-am simţit dator să spun presiune şi că cer să se facă analize să am eu liniştea că nu ne trişează nimeni. Dacă se dovedeşte că substanţele nu sunt în regulă se face plângere penală. Nu ne mai jucăm!”, a declarat Nicolae Robu.

De cealaltă parte, firma de dezinsecţie susţine că deşi foloseşte cele mai bune soluţii, nu poate scăpa oraşul de ţânţari pentru că acoperă doar 10% din cele peste 12.000 de hectare pe care le are Timişoara. În contractul semnat de urgenţă, de aproape 100.000 de euro, sunt cuprinse aproape 1.000 de hectare, care însumează parcurile şi locurile de joacă, malurile Begăi şi o mică parte din Pădurea Verde.

Timişoara nu mai are contract cu o firmă de dezinsecţie, care să elimine şi alte insecte în afara ţânţarilor, dar şi de deratizare, din 2014. Atunci Romprestul, nemulţumit că nu a câştigat licitaţia, a contestat decizia în instanţă. Dosarul este încă pe rolul Tribunalului Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :