Studenţii de la Medicină vor să protesteze, din cauza bibliografiei pentru examenul de Rezidenţiat. Ce spune Universitatea de Medicină din Timişoara

120
rezidentiat

Studenţii de la Medicină care învaţă în universităţi din întreaga ţară ameninţă cu proteste, nemulţumiţi fiind de bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat. Peste 1.200 de studenţi au semnat şi o petiţie online, iar o scrisoare deschisă a fost trimisă şi Ministerului Sănătăţii, prin care se solicită clarificări.

Tinerii sunt revoltaţi de faptul că Ministerul Sănătăţii a publicat o nouă bibliografie după care unii studenţi s-au apucat de învăţat pentru examenul de Rezidenţiat din noiembrie 2016. Între timp, ministerul a luat decizia de a reveni la vechea bibliografie, asta pentru că manualele noi pentru examenul de Rezidenţiat de la Stomatologie şi Farmacie nu sunt încă finalizate, ci doar de la Medicină.

În aceste condiţii, studenţii cer lămuriri vizavi de bibliografia pentru examen. „Cartea a fost aprobată pe 17 iulie 2015 de către Colegiul Medicilor şi pe 21 iulie de către Ministerul Sănătăţii. Deşi trebuia să apară prin noiembrie-decembrie, Compendiul a apărut abia la mijlocul lunii ianuarie. Din ce am înţeles de la colegii mei de la Timişoara, vineri au fost anunţaţi de către rector că pentru rezidenţiat nu mai trebuie să înveţe din Compendiu, ci din vechiul manual. Studenţii din toată ţara sunt revoltaţi”, a explicat pentru Mediafax Adelaida Marcu, fost preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România.

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara au confirmat că studenţii vor învăţa pentru examenul de rezidenţiat din acest an tot din manualele vechi. Decizia a fost luată de Ministerul Sănătăţii, vineri, în urma unei întâlniri la care au participat reprezentanţi ai universităţilor de medicină din întreaga ţară.

Le-am explicat studenţilor de ce s-a luat această decizie. Cartea veche este aceeaşi din care învaţă şi studenţii din Franţa. S-a luat decizia de a nu introduce manualul nou la Medicină, pentru că cele pentru Stomatologie şi Farmacie nu sunt gata”, a precizat Andrei Motoc, purtătorul de cuvânt al Universităţii de Medicină din Timişoara.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.