0.1 C
Timișoara
vineri 22 noiembrie 2024

Studenții de la Medicină au un mesaj pentru noi: DONEAZĂ SÂNGE! FII EROU!

Studenții medicinişti trag un semnal de alarmă în contextul lipsei acute de sânge din spitalele din România.

Societatea Studenţilor în Medicină din Timişoara (SSMT), în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Timişoara, organizează o nouă ediţie a Campaniei de Donare de Sânge “Donează Sânge, Fii Erou!”, în perioada 21-25 noiembrie 2016.

Proiectul național, implementat în Departamentul de Sănătate Publică (SCOPH) din cadrul Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), se desfăşoară  în 9 centre universitare din România: București, Cluj-Napoca, Brașov, Iaşi, Sibiu, Craiova, Timișoara, Oradea și Tîrgu-Mureș.

În perioada 21-25 noiembrie 2016, între orele 8:00-12:00, voluntarii vor fi prezenți la Centrul Regional de Transfuzie sangvină din Timişoara (Strada Martir Marius Ciopec Nr. 1), pentru a discuta cu donatorii și pentru a acorda ajutor personalului.

Pentru această campanie, proiectul mobilizează aproximativ 50  voluntari activi, studenți în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, care depun eforturi constante pentru organizarea și mediatizarea actului donării de sânge în rândul populației generale.

Datorită rezultatului obținut în campania anterioară, 3.202 donatori de sânge în doar 5 zile, în cele 9 orașe, proiectul “Donează Sânge, Fii Erou!” a obținut premiul III la secțiunea Sănătate şi Premiul Publicului la Gală Tineretului din România. Acest eveniment, organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri din România.

SSMT adică Societatea Studenților în Medicină din Timișoara este o organizație non-profit, studențească, non – guvernamentală creată pentru a apăra și promova drepturile și interesele studenților medicinisti din cadrul Universității de Medicinăși Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara.

Prin proiecte ce variază de la sănătate publică până la educație non-formală, societatea își propune investirea studenților mediciniști cu calitățile necesare pentru a îmbunătăți sistemul medical românesc şi îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei  folosind metode noi de prevenţie, screening şi informare a acesteia cu referire la anumite boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

În premieră Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara intră în clasamentul instituțiilor românești

A apărut cel mai nou metaranking al instituțiilor românești de învățământ superior, realizat pe baza rezultatelor lor în cele mai importante clasamente internaționale în...

Primii fulgi de nea se aștern peste Banat

După o săptămână de vreme rece, ploi și vijelii, în această după-amiază a început să ningă, însă cu lapoviță. Primii fulgi de zăpadă se...

Citește și :