2.993 de oameni și-au pierdut viața, inclusiv cei 19 teroriști: 246 în cele patru avioane, din care nu a supraviețuit nimeni, 2.603 în New York în clădiri și la sol, și 125 la Pentagon. Încă 24 de persoane au rămas date dispărute. Toți cei morți erau civili, cu excepția 343 de pompieri, 72 de ofițeri de aplicare a legii, 55 de militari, iar cei 19 teroriști care au pierit în atacuri.
Peste 90 de țări și-au pierdut cetățeni în atacurile de la World Trade Center.
În 2007, instituția de medicină legală din New York a adăugat-o pe Felicia Dunn-Jones la lista victimelor atacurilor din 11 septembrie. Dunn-Jones a murit la cinci luni după 9/11 în urma unei boli de plămâni legată de expunerea la praf în timpul prăbușirii World Trade Center.
NIST a estimat că se aflau aproximativ 17.400 de civili în complexul World Trade Center în momentul atacurilor, iar statisticile autorității portuare din New York și New Jersey arată că 14.154 de persoane erau de regulă în Turnurile Gemene înainte de 8:45 a.m.
Marea majoritate a celor de sub zona de impact au fost evactuați în siguranță, împreună cu 18 persoane aflate în zona de impact din turnul de sud.
1.366 de oameni aflați la etajele de impact sau deasupra acestora au murit în Turnul de Nord.
Conform raportului comisiei, sute de oameni au murit pe loc în urma impactului, iar restul au rămas în clădire și au murit după ce s-a prăbușit turnul.
600 de oameni au murit imediat sau au fost prinși sub dărâmăturile Turnului de Sud.
Cel puțin 200 de oameni au murit după ce au sărit din turnurile în flăcări, cum arată și fotografia „The Falling Man”, căzând pe străzi și pe acoperișurile clădirilor din apropiere la sute de metri dedesubt.
La câteva săptămâni după atacuri, numărul estimat al morților era de peste 6.000. Municipalitatea a putut identifica rămășițele doar a aproximativ 1.600 dintre victimele de la World Trade Center. Medicii legiști au colectat „aproximativ 10.000 de fragmente neidentificate de os și țesut care nu au putut fi legate de niciuna din persoanele de pe lista morților”.
Cantor Fitzgerald L.P., o bancă de investiții cu sediul în etajele 101–105 ale World Trade Center 1, a pierdut 658 de angajați, considerabil mai mulți decât orice altă companie.
De Cantor Fitzgerald se leagă numele a trei dintre cei cinci români despre care se știe că au murit în atentatul de la World Trade Center, la 11 septembrie 2001.
Eugen Gabriel Lazăr, de 27 ani, venit cu familia în SUA în 1985, alături de soții Alexandru Liviu și Corina Stan, 34 ani, respectiv 31 ani, ajunși în SUA în 1995, când au câștigat la Loteria vizelor. Au fost identificați de rude doar cu ajutorul analizelor ADN.
A mai fost și Joshua Poptean, de 37 ani, angajat la o companie de construcții din Bronx. Plecat din România și stabilit la Portland, Oregon, a fost prins la etajul 106, în timp ce verifica, la un control de rutină, tâmplăria la un restaurant.
Lista românilor identificați ca fiind victime ale atentatului de la WTC o mai cuprinde și pe Ana Fosteris, 58 de ani, venită în America de pe vremea comunismului și care lucra ca broker pentru AON, companie care a pierdut 175 de angajați.
Monumentul ridicat în memoria celor aproape 3000 de victime ale atentatului a fost ales din 5.201 de propuneri și aparține arhitectului Michael Arad.
Care este fiul lui Moshe Arad, evreu născut în România în 1934 și ajuns ambasador al Israelului în Mexic și SUA…(sursa: Wikipedia și alte surse)