Un nou monument expus pe o stradă din Timișoara. În zona istorică a fost amplasată statuia Evei, cea de-a patra din cele șapte care vor urma. Sculpura lui Virgil Scripcariu a fost amplasată duminică la intersecția străzilor Vasile Alecsandri cu Eugeniu de Savoya.
Potrivit autorităților locale este vorba despre statui care îmbină modernismul cu începuturile lumii: “Supermam”, “Coajă de om”, “Marea piramidă”, “Totem”,”De-a telefonul”, “Ansamblu de coloane”, “Eva”. Nici bine nu a fost așezată pe soclu, că au început criticile în rândul cetățenilor. “Nu știam ce reprezintă aceasta. Chiar e Eva? Nu seamănă deloc. E mică și grasă. Eva e reprezentativă pentru orașul nostru?”, “Nu îmi place. E urât. Ce e acela din spatele ei? Nu prea arată a șarpe. Ce să vă zic? Nu îmi place deloc. Primarul ăsta chiar își bate joc de timișoreni? Nu este posibil așa ceva, sincer vă spun. Părerea noastră nu contează deloc? Sunt bani publici. Chiar așa?”, “Nu comentez nimic. Nu are rost, sincer. E bătaie de joc. Cine sunt <<artiștii>> ăștia? Unde i-a găsit Robu?”, spun oamenii revoltați de ceea ce au văzut.
La rândul său, edilul Timișoarei spune că este conștient că aceste statui nu îi poate mulțumi pe timișoreni. Selecția statuilor este realizată de grupul de arhitecți care s-a ocupat de reabilitarea zonei Cetate din Timișoara.“Statuile sunt alese de către proiectanți și de către colectivul condus de domnul Sturza.Trebuie să lăsăm specialiștii, artiștii, arhitecții, să se pronunțe. Suntem pe un teritoriu unde nu se fac referendumuri, ci se decide pe principiul competențelor de specialitate. Sunt făcute unele să fie haioase, altele să fie cât mai fotogenice”, transmite Nicolae Robu.
Reamintim, primele monumente care au fost amplasate pe străzile Mercy și Eugeniu de Savoya sunt “Supermam” al lui Virgil Scripcariu, “Marea Piramidă”,“Coajă de om”, sculptată de Mircea Roman. Cele sapte statui din centrul istoric au costat 523.000 de lei, fără TVA, bani de la bugetul local.