Ştrandul cu o suprafaţă de peste 2 hectare, apa termală şi aerul puternic ozonat reprezintă doar câteva dintre argumentele stațiunii hunedorene.
Situată la o altitudine de 350 de metri, stațiunea Geoagiu Băi beneficiază de o climă continentală blândă.
Calitățile benefice pentru sănătate ale apelor termale de la Geoagiu Băi sunt cunoscute încă de pe vremea romanilor, în urmă cu 2.000 de ani. Compoziția apelor le recomandă în tratamentul unor afecțiuni ale aparatului locomotor, ginecologice, boli de nutriție, metabolice și dermatologice.
Strandul cu apă termală reprezintă principala atracție în zilele caniculare, iar turiștii care vin aici sunt din toată țara.
“N-am mai fost niciodată, este prima dată și prima zi și în zonă niciodată n-am fost. E frumos, aer curat, numai că apa în piscină e puțin cam rece. Dar e frumos, ne place stațiunea. Venim de la București”, spune o turistă.
„Sunt din Iași, vin la Geoagiu Băi să-mi tratez reumatismul, e prima dată când vin”, spune un turist.
„E a treia sau a patra oară când venim. Suntem cu familia. E foarte ok și pentru copii și pentru noi”, spune un tânăr.
În această vară numărul turiștilor a crescut foarte mult la Geoagiu Băi, mai ales în perioadele caniculare, spun reprezentanții complexului.
Localitatea Geoagiu Băi este clasificată ca stațiune de interes național, având capacități de cazare de toate categoriile. Unele hoteluri sunt deschise pe tot parcursul anului și dispun de bază de tratament bine puse la punct.