Stadion modern de 32.000 de locuri în locul lui Dan Păltinișanu, promite CJT-ul

506

Timișoara va avea un stadion modern pe locul învechitului Dan Păltinișanu, până în 2021. Este promisiunea șefului județului, Călin Dobra, ca urmare a unei investiții ce se preconizează

Timișoara fără sală polivalentă și un stadion decent; este tabloul perfect realizabil din viitorul apropiat. Cu două stabilimente învechite în prag de prăbușire, municipiul de pe Bega și județul vestic bat de zeci de ani pasul pe loc și nu știu sau nu vor să construiască o bază sportivă modernă atât de necesară. Ba mai mult, se pare că va renunța și la cele existente.

În vizor este arena Dan Păltinișanu, pe care Consiliul Județean Timiș vrea să o treacă pe linie moartă din această vară. Anunțul surprinzător pentru lumea sportului din județ a venit din gura președintelui CJT, Călin Dobra: ”Va trebui ca în vara acestui an să luăm decizia, din păcate nu foarte plăcută, de a închide activitatea pe stadion. Nu vrem să în închidem până nu avem semnat un contract de construcție pentru arena nouă”.

Soluția vine tot din partea CJT-ului, care anunță că arena va fi înlocuită cu una modernă și cochetă. Termen de finalizare – în cel mai fericit caz în anul 2021.

”Dorința noastră este aceea de a construi un stadion nou, nu neapărat de a-l demola pe acesta. Stadionul nu o să îl dăm niciodată, este al nostru, al CJT-ului. În perioada următoare vom încerca să facem toate demersurile pentru a demara acest proiect. Dacă suntem serioși cu tot ce vom face putem avea în 2021 un stadion nou. Capacitatea va fi de 32.000 de locuri, așa am vrea să fie…”, a promis președintele CJT, Călin Dobra.

Fostul 1 Mai, 55 de ani de funcționare

Construit în anul 1963 pe un val de pământ, stadionul 1 Mai, devenit ulterior Dan Păltinișanu, este ieșit din perioada normală de funcționare și prezintă deja un risc ridicat. O parte a tribunei sudice a fost închisă pentru că treptele și gradenele s-au surpat, iar proprietarul arenei – CJT-ul – nu vrea să riște.

O măsură corectă și necesară de ani de zile deloc pregătită; măsură care le pune într-o postură imposibilă pe cluburile legate cu activitatea de Dan Păltinișanu. Pentru că este singura arena capabilă să găzduiască jocuri de prima ligă sau dueluri europene, închiderea ei ar însemna exilul pentru trei ani pentru grupările vizate. Direct afectate ar fi clubul de fotbal ACS Poli, care evoluează în Liga I, clubul de rugby SCM Saracens, implicat în meciurile europene, dar și divizionarele secunde ASU Politehnica și Ripensia, care au ales să își susțină jocurile importante pe această arenă.

Nu ar fi o premieră exilul în alte orașe, echipa de rugby a experimentat deja această măsură în urmă cu o lună când a fost obligată să joace la Cluj o partidă din Continental Shield pentru că gazonul de pe Păltinișanu nu dispune de încălzire și nu reprezenta o garanție.

Tot CJT-ul mai are un proiect important pe rol, despre care încă nu avem niciun termen. Este vorba de sala polivalentă de la Giroc aflată pe lista scurtă a Companiei Naționale de Investiții al cărui termen de finalizare ar trebui să fie același an… 2021.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.