Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara de o bună perioadă de timp trece prin reparaţii şi modernizări şi, după cum spunea însuşi managerul spitalului, dr. Marius Craina: „ În ultimii doi ani şi jumătate au fost investiţii masive, venite din partea Consiliului Judeţean Timiş, au fost realizate o serie de reparaţii şi modernizări în toate secţiile Spitalului Judeţean, atât în clădirea principală, cât şi în clădirile externe, respectiv Casa Austria, Ortopedie, Maternitatea Bega. Singura clădire unde nu putem investi masiv, ca să creştem calitatea hotelieră, este legată de Clinica de Psihiatrie, de pe strada Văcărescu, fiind o clădire revendicată şi câştigată în instanţă, cerând CJT o altă locaţie, fiindcă este imposibil să mai funcţionăm mult timp în acea clădire”.
Reprezentanţii şi capii, foşti şi actuali ai CJ Timiş, se pare că au înţeles importanţa investiţiilor în sistemul sanitar, fiindcă se văd în totalitate realizările. A existat între spital şi CJT o colaborare bună, cu care se poate merge înainte şi pe viitoarele investiţii, pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea sistemului sanitar.
„Dorim să realizăm un Master Plan în ceea ce înseamnă unitatea sanitară cea mai mare din vestul României, şi practic cea mai mare din provincie, adică câteva construcţii pe care Ministerul Sănătăţii doreşte să se realizeze pe fonduri de la Banca Mondială şi mă refer aici la o unitate de primiri urgenţe , o unitate de terapie intensivă şi o unitate de arşi, care va fi construită în parcarea aflată între Spital, Casa Austria şi Ortopedie”, spune dr. Mariu Craina.
Mai există şi un mai vechi proiect care se pare că va prinde contur, este legat de construcţia unei noi maternităţi. Ideea unei astfel de noi Maternităţi este mult mai veche, vine de undeva de prin 2009, adică opt ani de zile. Noua construcţie ar urma să deservească secţiile de obstretică-ginecologie şi neonatologie, lucru din care, în opt ani, nu s-a realizat nimic.
Pentru Maternitatea Nouă va trebui identificată sursa de finanţare, ori se merge pe proiect transfrontalier pe fonduri europene cu Ungaria, unde ca primă sursă ar fi nevoie de 10 milioane de euro, sumă împărţită între cele două ţări, Ungaria şi România, sau a doua sursă ar fi cea proprie a Ministerului Sănătăţii, Statul şi CJT.
„Dacă totul ar funcţiona conform planului şi a programărilor, undeva în 2021 maternitatea ar trebui să fie funcţională”, a mai spus managerul spitalului dr. Craina.