-4.9 C
Timișoara
luni 18 noiembrie 2024

Spitalul Județean din Timișoara are acum o secție specială pentru Marii Arși. Investiția depășește 1 milion de euro-VIDEO

Una dintre investițiile majore făcute de Spitalul Județean, în Casa Austria, a fost secția de Mari Arși. Lucrările pentru mult așteptata secție au început încă din 2012 și se preconizează a fi finalizate în totalitate, la jumătatea anului 2017, cel târziu la sfârșitul acestuia. Pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați în cele mai optime condiții, ridicate la standarde europene.

”Am finalizat și ne apropiem de recepția centrului de Mari Arși. Este vorba despre primele trei compartimente, primele trei boxe special pregătite, pentru a deservi în terapia pacientului cu arsuri grave. Este o investiție de peste 1 milion de euro. Proiectul a început în anul 2011. Atunci a fost stabilită oportunitatea și necesitatea unui astfel de centru. Lucrările au fost oprite în perioada 2012-2014. După finanțarea investițiilor de către Consiliul Județean s-au reluat procedurile de construcție, care au durat câteva luni de zile. La începutul anului am demarat procedura de modernizare și reabilitare a secției. După un an de zile putem să spunem că am finalizat lucrările. Din punct de vedere al infrastructurii suntem gata pentru primele trei boxe”, declară Marius Craina, manager general al Spitalului Județean.

Urmează ca în cursul anului viitor, la prima atribuire de buget, de către Consiliul Județean, să se solicite suma necesară renovării complete. Spitalul i se va atribui suma de 9 milioane de lei pentru investițiile necesare. Investiția majoră o constituie proiectul secției de Mari Arși, pentru realizarea a 5 compartimente pentru Marii Arși. Reabilitarea compartimentelor va ajunge la un total de 3-4 milioane de lei. Pentru ca acest centru să devină funcțional și să își exerciteze activitatea propusă, conducerea va lua în calcul toate dotările necesare. Aici includem aparatura și personalul. În cazul aparaturii necesare, conducerea spitalului a făcut deja cererea necesară către Ministerul Sănătății pentru suma de 17 milioane de lei. Totodată se dorește o simulare a aparatelor care urmează să fie achiziționate.

Responsabilii vor să excludă orice impediment de nefuncționare sau necorelare a aparatelor cu spațiul sau locul unde vor fi amplasate. „Sperăm ca cel târziu la începutul anului 2017 să demarăm proiectul de licitație, urmând ca în circa trei, patru luni de zile, având în vedere termenele pe care le respectă procedura de achiziție, să fim gata și să dotăm cu aparatură”, adaugă Marius Craina.

În privința personalului necesar în această secție, s-a înaintat Ministerului Sănătății structura personalului, care a primit aprobarea. Astfel, posturile sunt scoase deja la concurs.

”Ca acest compartiment să funcționeze trebuie să fie extraordinar de bine pregătit, inclusiv personalul care va lucra aici. Este nevoie de câteva luni pentru pregătirea personalului, datorită gravității compartimentului la care ne raportăm”, adaugă Marius Craina.

Funcționarea optimă a secției deservește unui personal compus din 50 de persoane, care include atât medici, cât și asistente și infirmiere. Specializarea acestora se va face într-o secție specială de mari arși. Conducerea spitalului dorește o colaborare cu Spitalul Militar din Bruxelles.

”Vrem să vedem dacă la începutul anului viitor putem să facem o vizită la Bruxelles, pentru a vizita spitalul și să discutăm cu conducerea de acolo în privința pregătirii personalului nostru, pentru câteva luni de zile”, adaugă Marius Craina.

1 COMENTARIU

  1. 1 milion de euro ?!? Un panou cu cateva butoane si o chiuveta? Nici macar tevile n-au fost in stare sa le introduca in perete, stau intinse pe tot coridorul ca in apartamentele comuniste in care s-a pus centrala. Intr-un salon de arsi, unde praful nu are ce cauta si implicit tot ce colecteaza praf trebuie eliminat, au lasat tevaraia la vedere. Dati google sa vedeti cum arata un centru de arsi afara. Corturi sterile, paturi cu suspensie de aer, cada de submersie in salon, bloc de renimare, dispozitiv de ridicare si manipulare a bolnavului,etc. Din 2002 pana in 2017, adica dupa 15 ani si un milion de euro cheltuiti, s-a reusit finalizarea a trei incaperi zugravite? Si va mai si mandriti cu asta. Iar s-a furat la greu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

„Miuţa din Cartier” etapa finală în Piaţa Libertăţii FOTO-VIDEO

La Timișoara a avut loc prima ediție a evenimentului „Miuța din cartier”, ca parte a proiectului „Timișoara Miuțelor – construirea identității culturale prin sport”,...

FOTO | Accident cu victime la Lugoj. Patru bătrâni, transportați la spital

Un bătrân de 79 de ani din Lugoj care intenționa să meargă spre Autostrada A6 s-a izbit de o mașină condusă de un altul,...

Citește și :