Spitalul militar de campanie amplasat pe Stadionul CFR Timișoara își începe activitatea. După ce a fost dotat cu tot ce e necesar, unitatea sanitară mobilă stă nefolosită de la finalul lunii aprilie.
”A fost semnat Ordinul ministrului Sănătății privind completarea anexelor Ordinului ministrului sănătății nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul pandemiei de coronavirus, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și faza II și a Listei cu spitalele suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți de virusul SARS-CoV-2. Ordinul urmează ca, în cursul zilei de astăzi, să fie publicat în Monitorul Oficial al României. În cadrul Anexei 2 – care cuprinde Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și faza II s-a adăugat Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. Victor Popescu Timișoara – Sistemul medical modular de izolare și tratament. Tabără de izolare și carantinare COVD – 19. Astfel, de mâine urmează să se operaționalizeze Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. Victor Popescu Timișoara – Sistemul medical modular de izolare și tratament, amplasat pe stadionul CFR”, a anunțat Prefectura Timiș.
Sistemul modular este alcătuit dintr-o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI și este compus, printre altele, din unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și zonă de decontaminare. În locație va fi instalat și un modul (tabără) de carantinare și izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.