4.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

Sindicalist din Poliţie: „Doar beţivani şi purtătoare de fustiţe scurte erau răsplătiţi cu bani şi funcţii“

Vicepreşedintele Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a reacţionat dur pe Facebook după ce o angajată de la cabinetul fostului ministru de Interne Marcel Vela a fost decorată pentru merite deosebite

Gabriela Cenuşă a primit, luna trecută, Ordinul şi Medalia pentru Merit, urmare a rezultatelor în activitatea profesională, deşi era angajatã la cabinetul ministrului Vela de numai şase luni.

Acest fapt l-a determinat pe Ioan Cănărău, vicepreşedintele Europol, să-şi reacţioneze dur şi acid pe contul său de socializare, comentând modul în care sunt trataţi poliţiştii cu merite deosebite:

„Justificat vorbesc când spun că oamenii cinstiţi, corecţi, muncitori, profeşionişti sunt marginalizaţi şi ajung bătaia de joc a şefilor „aripioară“ cum le ziceam cândva, adică acei şefi lipsiţi de curaj“.

Sindicalistul susţine că managementul de calitate nu a fost niciodată un criteriu de selectare şi numire, ci doar „unghiul cervical de 90 de grade, nepăsarea, imbecilitatea, sugincurismul politic şi schelălăitul erotic au fost şi sunt singurele calităţi de selecţionare pentru un procent de 80% dintre „şefii şi şefuţii din instituţie“.

„Am citit că o doamnă secretară de maniVelă politică a încercat să clarifice situaţia controversată în care a fost introdusă involuntar de către ministrul de Interne! Penibil, teribil de frustrant pentru restul de 20% care sunt acei poliţişti ce ţin în spate toată Poliţia Română!“, a postat Ioan Cănărău pe pagina sa de socializare.

„AŞTEPTAM ŞI EU SĂ FIU CHEMAT PE COVORUL ROŞU“

Agentul principal şef în cadrul Inspectoratului Neamţ, la Poliţia Roman, susţine că, în 27 de ani de meserie, rare au fost cazurile în care un poliţist a fost avansat, premiat, răsplătit pentru merite deosebite, iar despre cine sunt cei care le primesc nu are cuvinte măgulitoare:

„Vedeam lângă mine tot felul de beţivani, cafegii, lipitori dorsale, purtătoare de fusţiţe scurte şi sfârcuri întărite, care erau răsplătiţi cu bani şi funcţii pentru orice alt serviciu decât cel poliţienesc şi pe bună dreptate mă înfuriam şi-mi clocoteau sângele şi mintea la foc mic!“.

Pentru a exemplifica această stare de lucruri, Cănărău povesteşte despre un caz la care chiar el a intervenit. Într-o noapte friguroasă, a salvat un bătrân căzut într-un pârâu umflat de ploi, intrând în apă până la gât, lucru la care nu se încumetaseră doi paznici. La locul respectiv a sosit şi şeful său, spunându-i, când l-a văzut plin de noroi şi ud până la piele, doar: „Să-mi bag p…, Ioane“, să meargă acasă, să se schimbe şi să continue patrularea.

„A trecut timpul, o lună, două, trei, aşteptam şi eu să fiu chemat pe covorul roşu, să primesc măcar nişte laude, dacă nu vreun premiu. Nimic! Îmi ziceam în sinea mea, lasă, Ioane, tre’ să fii bucuros şi mulţumit sufleteşte, dar gândul că unul dintre colegii mei lua patru premii pe an, din care două le împărţea cu şefii, nu-mi dădea pace!“, rememorează poliţistul.

Apoi, a întrebat dacă nu merita să fie recompensat, dar i se spunea că modestia trebuie să îi caracterizeze şi că datoria poliţiştilor e să salveze vieţi. A fost până la urma premiat, banii ajungându-i, după propriile declaraţii, să-şi cumpere o… pereche de adidaşi. „Asta-i ierarhia motivării în Poliţia Română şi prea curând n-o să se schimbe!“, conchide viceliderul Europol.
Sirsa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Poliția Locală a primit colindători

Perioada Sărbătorilor de iarnă reprezintă cel mai bun prilej de a împărți bucurie prin cântec, prin zâmbete și prin cuvinte frumoase celor cărora colindătorii...

Un bărbat de 31 de ani a ajuns la spital în urma unui accident petrecut pe o șosea din Timiș

Un accident s-a petrecut între localitățile Șoșdea și Tomnatic. Un soșer cu vârsta de 31 de ani a pierdut controlul volanului, a ieșit de...

Citește și :