Într-un oraș eminamente industrial, mai bine zis mono-industrial, cum e municipiul Reșița, poezia reprezintă o evadare din cotidian. Și pentru că pe 21 martie marcăm „Ziua Internațională a Poeziei” reșițenii au serbat-o într-un mod inedit: prin lectură public. Amfitrioni, Biblioteca Judeţeană ,,Paul Iorgovici” în parteneriat cu Teatrul de Vest Reșița, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin și Cenaclul literar ,,Semenicul”.
Se știe, municipiul de pe Bârzava este cunoscut drept ,,oraşul cu poeţi”, pe care i-a sărbătorit în fata Palatului Cultural împreună cu elevi ai colegiilor naționale ,,Traian Lalescu”, ,,Diaconovici Tietz” și ,,Mircea Eliade” din Reșița. Aceștia au recitat alternativ poezii din creaţile regretaţilor Ion Chichere şi Gheorghe Zincescu. Elevii au readus în memoria concitadinilor versurile lor.
Evenimentul de suflet a fost girat de oameni de cultură din Caraș Severin: Clara Maria Constantin, Gheorghe Jurma, Liubiţa Raichici, Erwin Josef Ţigla, Iacob Roman, I.D.Sîrbu, Doru Vasiuţ, Ion Ştiubea, Alexandra Ghorghiu, Costel Simedrea, N.D. Vlădulescu,Iulian Barbu, Petru Bungărzan şi Cristian Bistriceanu.
Potrivit Radio Reșița, managerul Bibliotecii Judeţeane ,,Paul Iorgovici” din Caraş Severin, Clara Maria Constantin, iniţiatorul principal al manifestării, a reuşit să demonstreze prin acest eveniment că poezia nu are vârstă, este o stare de spirit care uneşte generaţiile de cititori sau poeţi, dar poate fi şi un semn al omagiului adus celor ce şi-au dedicat viaţa condeiului.